Cand vine vorba de electrocasnicele care ma ajuta la gatit in bucatarie, ma straduiesc sa le cumpar doar pe cele care ma pot ajuta cu adevarat in a economisi timp, dar si bani. 
Ma intereseaza in special acele electrocasnice care ma ajuta sa reduc pierderile si risipa din bucatarie si care imi permit sa inlocuiesc alimente pe care altfel le-as cumpara (sau as fi tentata sa le cumpar, din lipsa timpului pentru gatit). 

1. Congelatorul
Congelatorul meu mare (vertical, cu 4 sertare) ma ajuta enorm sa fac economii. Si nu ma refer doar la congelarea produselor in sezon, ci mai ales la faptul ca imi permite sa cumpar alimente in pungi mari, care sunt mult mai economice. 
In plus, astfel pot congela si diferite produse de “tara”: gaini sau rate pentru supa, carnati sau telemea buna. 

2. Oalele minune 
Sub aceasta titulatura includ oalele electrice care au diferite functii. 
Sa luam de exemplu, slow cooker-ul – daca va plac tocanitele sau carnea gatita foarte moale, aceasta oala este perfecta pentru voi. 
Multicooker-ul va ajuta si daca vreti sa prajiti (in ulei), dar si daca vreti sa gatiti orez sau paste, tocanite, sosuri etc, in timp ce o fripteuza Philips este grozava daca vreti sa prajiti usor si fara ulei alimentele. 
In plus la toate acestea, am constatat ca avand aceste optiuni, care ma ajuta sa gatesc mancarea fara sa o pazesc constant, ajung sa cumpar mai rar mancare din oras. 

3. Prajitor de paine & presa de sandwich 
Acestea doua merg impreuna pentru ca ma ajuta sa scad risipa de paine. 
Painea de a doua sau a trei zi deja nu ne mai place ca atare si ca sa se consume, o prajesc sau fac cu ea sandwich-uri la presa. 
Aceste doua electrocasnice mici imi sunt de mare ajutor! 

4. Aparatul de facut iaurt 
Intr-o casa unde se consuma mult iaurt, costurile cu acesta pot fi destul de ridicate. 
Prefer sa fac iaurtul in casa pentru ca astfel costul scade simtitor! In plus, pentru ca folosesc si lapte cumparat direct de la producatori, iaurtul este astfel mult mai sanatos (si mai gras!) 

5. Blenderul/mixerul vertical 
Sa fiu sincera, nici nu stiu ce m-as face fara el in bucatarie! Desi nu e limitat la acestea, mixerul vertical ma ajuta sa pregatesc supe creme, smothie-uri si deserturi rapide (creme pe baza de branza dulce si fructe, inghetate). Toate acestea sunt metode extraordinare de a folosi toate ingredientele din o bucatarie si de a reduce risipa.