Continui mica mea provocare de a gati cat mai multe retete din cartea de bucate scrisa de Radu Anton Roman cu o reteta de mei.
Imi pare nespus de rau – dar foarte rau! – ca am pierdut obiceiul de a consuma mei. Este atat de sanatos si de gustos! Si vina ne apartine doar noua pentru ca….nu stim sa il gatim!
Si pe acest blog exista o singura reteta de pasta de mei si aceea foarte veche. Drept sa va spun, pana de curand nici nu mai aveam mei in casa.
Initial l-am luat pentru Natalia. Iar ea il adora!!!
Si va recomand cu caldura sa inlocuiti cerealele pentru bebelusi din comert cu altele precum meiul. Sunt infinit mai sanatoase si mai „curate”.
Dar sa revenim la reteta noastra. Dupa cum va spuneam, meiul a revenit in bucataria mea si daca pentru Natalia il gatesc cu usurinta, pentru noi nu prea aveam idei. Si atunci am gasit si reteta lui Radu Anton Roman si cand am vazut cat e de simpla a fost musai sa o pun in aplicare.
Iata ingredientele, cum sunt date de autor
1 litru supa de legume
1 pumn de salvie (eu am folosit cam 2 lingurite salvie uscata)
1 ceapa
1 lingura ulei
1 lingurita chimen
3 linguri smantana (acum in post o puteti sari, merge perfect si fara!)
sare, piper, boia
Se caleste putin ceapa. Un pas optional as spune eu, mai ales daca vreti sa dati din supa si copilului.
Se adauga la supa ceapa, salvia, chimenul, sarea, piperul si boiaua.
Cam intr-o jumatate de ora, cand a fiert meiul, se ia de pe foc, se drege cu smantana si se presara patrunjelul.
Cum spune si Radu Anton Roman – este o „fiertura deasa si arhaica”, rapid de preparat, gustoasa si satioasa. De e si pacat sa nu cumparati si voi mei! 🙂
what a beautiful serving. I would love to join you for this.
Hope you're having a lovely day.
Kristy
Bun, bun, venita la fix reteta.Am mei si nu stiam cum sa-l mai gatesc.
My Little place thank you very much. I wish you a great weekend!
Johanna ma bucur mult 🙂 sper sa iti placa!
Arata imbietor :). Nu am mincat niciodata mei.
The Wandering Oltean – nu stii ce pierzi 🙂
uau..nici eu nu am mancat niciodata ! 🙂
Trebuie sa recunosc ca habar n-aveam ce e ala mei 🙂 O sa incerc si eu de curiozitate! Multumesc frumos de reteta
Bunatati, Ilinca – acum aveti si doua retete, deci trebuie neaparat sa incercati 😉
Buna. Foarte apetisanta reteta. Spune-mi, te rog, cum preparam supa de legume pe care o punem in zeama de mei? Fierbem intai legumele separat cu apa?
Da. Supa de legume poti sa o faci si sa o congelezi si sa o folosesti la astfel de retete sau tocanite