Ingrediente:
500 grame carne de porc
300 grame carnati afumati
200 grame rosii proaspete sau de conserva
200 grame andrei gras
1 ceapa mare
200 grame smantana
boia, sare
Tocati ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati carnea si rumeniti-o bine. Apoi adaugati carnatii, boia de ardei si stingeti cu putina apa (cat sa acopere carnea). Fierbeti pentru aproximativ 40-45 de minute.
Adaugati apoi rosiile si ardeii, potriviti cu sare si mai lasati la fiert 15 minute.
Inainte sa il luati de pe foc adaugati smantana si mai dati o data in clocot.
Eu am ales sa il servesc cu paine cu ceapa.
Nefericit moment sa aterizez aici, avand in vedere ca azi nu am mancat decat niste cereale cu lapte.
Arata foarte bine tocanita. :-<
Ma pregateam sa cobor dupa ceva de mancare, dar slabe sanse (tind spre zero) sa gasesc ceva la fel de bun. 🙂
Yummy!Sarbatori fericite si un An Nou plin de impliniri si sanatate.Pupici.
@Catalin – aici se intra doar satul :))
@Marcela – multumesc 🙂 Sarbatori Fericite si tie alaturi de cei dragi.
Vai ce bunatate !!!!Nu pot sa te vizitez fara sa mi se faca instant foame , indiferent de ora ! Felicitari pentru tot ce gatesti , am o lista cu bunatati facute de tine pe care vreau sa le incerc 🙂
Sarbatori fericite !
@Sylvia – multumesc mult de vorbele frumoase 🙂 ma simt magulita de toate aceste laude, mai ales ca eu gatesc doar de vreo 2 ani si inca ma consider un incepator 🙂
Sarbatori fericite si tie! Te imbratisez cu mult drag! 😉
hehe, deci asta e prima mancare mai complicata nitel pe care m-am incumetat sa o fac. si a iesit minunat 🙂 10x de reteta 😀
ioooi ce ma bucur :)) am vazut aseara pe twitter ca te-ai apucat de gatit si chiar ma intrebam oare ce faci bun 😀 si uite ca imi faci surpriza sa fie tocmai o reteta de a mea 🙂
am incercat si eu reteta asta aseara. La gust a iesit foarte buna, am folosit carnati de porc putin afumati si picanti, in combinatie cu boiaua iute….a iesit o tocanita picanta si cremoasa. Dar, cred ca am gresit undeva, mi s-a taiat un pic smantana. oricum…am sa pun poze pe facebook si astept parerea ta.
[…] Miercuri – Tocana ungureasca cu carne de porc […]