Aceasta reteta am ajuns sa o pregatesc fara sa imi fi dorit neaparat. Vedeti voi, la noi in casa fructele trec foarte repede. Ba, de multe ori ajung chiar sa le ascund si sa le dau cu portia. De aceea si apuc foarte rar sa pregatesc deserturi din fructe.

Doar ca de aceasta data nu am avut de ales pentru ca un tinerel din piata a avut grija sa imi puna in plasa o multime de caise moi si lovite. Eh, nici eu nu m-am mai oprit la taraba lui, dar caisele trebuiau valorificate chiar si asa. Fiind prea moi pentru o prajitura, le-am spalat, le-am taiat si le-am facut pireu. Am adaugat ingredientele insirate mai jos si a iesit aceasta budinca acrisoara si aromata 🙂

Ingrediente 
300 gr pireu de caise
4 oua
100 gr zahar
50 gr smantana
putin unt

optional: iaurt gras, menta si fulgi de migdale pentru decor

Bateti mai intai ouale cu zaharul, incorporati apoi smantana si pireul de caise.
Ungeti cu unt forme termorezistente in care sa coaceti budinca.

Intr-o tava inalta, puneti apa pana la jumatate si puneti-o la cuptor pana da in clocot. Atunci puneti vasele cu budinca la copt, direct in apa. In functie de marimea vasului folosit, e nevoie de 45 minute- 1 ora pentru ca budinca sa fie coapta bine.

Serviti cu iaurt, fulgi de migdale si putina menta.