Paradoxal probabil cu ce vedeti de obicei pe acest blog, eu as da oricand o friptura pe o tocanita. Iar aceasta tocanita este fix genul de mancare – simpla si neaparat cu ardei si boia 😉
Mai intai se caleste in ulei ceapa si ardei taiti fasii. Peste ei se pune carnea de porc taiata cubulete (cam 800 gr) si se prajeste un pic impreuna.
Apoi se stinge cu 800 g apa, 50 g pasta de tomate si se adauga boia, piper si sare dupa gust.
Se amesteca separat 2 oua cu faina pana obtineti consistenta potrivita si adaugati acest aluat in tocanita care e in clocot, formand galustele cu lingura.
Adaugati patrunjelul verde si lasati sa mai fiarba pana mai scade sosul.
Eu prefer o tocanita cu un bon sos…
Scuza-ti, sos bun …
@ciocolata si zahar – si eu la fel 🙂 de aia am si pozat doua variante: cea cu mult sos e pe gustul meu 🙂
Abia astept sa fac si eu!!!Arata delicios 🙂
faina,de care?
@Irina – neaparat sa faci. e delicios 🙂
@Gab – faina alba – 000
Am facut , am facut…insa cu carnita de vita!!! Si a iesit senzationala (din greseala ,in loc de carne de porc , am nimerit un pachet de carne de vita …congelate aratau la fel :P) Am primit laude , asa ca trebuie sa le trimit si eu mai departe pentru tine ! Si ieri am incercat si reteta de friptura irlandeza si a iesit si aceea foarte buna 🙂
@Irina – multumesc, multumesc ;)ma bucur mult ca ti-au placut 🙂
[…] Tocana ardeleneasca cu carne de porc […]