Pulpe de pui cu rozmarin si fasole
Aceasta reteta rapida, de inspiratie italiana, este o solutie ideala pentru serile aglomerate din timpul saptamanii. Sosul de tomate care rezulta la final este absolut irezistibil!
Lista de ingrediente nu este lunga si reteta se prepara rapid, trebuie doar sa aveti rabdare sa stea suficient la cuptor, astfel incat sa se aromeze atat carnea, cat si sosul despre care va ziceam.
Puteti servi aceasta mancare doar cu o paine proaspata si crocanta (solutia perfecta pentru a valorifica si ultima picatura de sos!) sau cu o salata simpla. Puteti sa serviti langa si paste sau broccoli fiert la abur.
Pulpe de pui cu rozmarin si fasole
Ingrediente
4 pulpe superioare de pui
sare si piper
putin ulei de masline
3-5 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin
250 ml de pasta de tomate
aprox 10 masline
1 conserva de fasole boabe alba
Incepeti prin a incinge cuptorul. Pregatiti o tava cu capac sau una cu margini inalte, pe care o puteti acoperi in cuptor.
Condimentati pulpele de pui cu sare si piper. Puneti-le intr-o tigaie si lasati-le pe foc pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti-le din tigaie si puneti-le in tava care va intra la cuptor – folositi o tigaie cu marginile inalte, astfel incat sa fie loc suficient pentru sos (eu am folosit o tava de yena cu capac).
In tigaia din care ati scos pulpele, in uleiul si grasimea ramase, sotati rapid usturoiul si o crenguta de rozmarin (cam 1 minut) si apoi stingeri cu pasta de tomate. Adaugati maslinele si fasolea si lasati sa dea in clocot.
Potriviti sosul la gust si apoi turnati-l peste pulpele de pui. Puneti capacul tavii sau acoperiti tava cu folie de aluminiu si puneti tava la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa 20 de minute, dati jos capacul/folia si mai lasati totul in cuptor pentru inca 20 de minute.
Pofta buna!
Incearca si alte retete cu pulpe de pui:
Pulpe de pui in stil grecesc
Pulpe de pui in sos curry cu broccoli
Pulpe de pui in marinata de miere si sos de soia