1 legatura ceapa verde (3-4 fire, doar partea alba)
1/2 ardei rosu
2 morcovi
1 gulie

100 gr smantana
1 legatura de marar
4 catei usturoi

Galuste: 200 gr faina, 2 oua, 100 ml apa, 20 ml ulei, sare

Se calestea ceapa cu ardeiul. Se adauga morcovii dati pe razatoare si se tin putin pe foc pana lasa culoare. Se stinge cu apa.
Apoi se adauga si gulia maruntita (in robot sau data pe razatoare).

Se lasa pe foc, iar cand da in clocot se pregateste aluatul de galuste si se pun cu lingura in supa.

Dupa ce au fiert si galustele, se ia oala de pe foc. Se pune smantana in un bol si se adauga treptat cate putina supa fierbinte, amestecand sa se dizolve si sa ajunga treptat la aceasi temperatura ca supa. Abia atunci se toarna in oala mare.

Se adauga mararul taiat marunt si usturoiul dat pe razatoare marunta.