Aceasta reteta de tiramisu cu piersici a fost construita pornind de la reteta Panselutei (o gasiti aici), reteta propusa luna trecuta in provocarea Bucatar Curajos (deja mi-am facut un obicei – prost! – de a raspunde cu o luna intarziere la aceste provocari).Dar sa revenim la prajitura: eu nu am lucrat niciodata cu gelatina!
Ok, acum ca m-am facut de ras, veti intelege de ce nu puteam face reteta de prajitura. Dar pentru ca mi-a placut din start ideea de crema cu cardamon, am decis sa o schimb pe alocuri si sa fac o crema sabayon.

Iata cum am procedat:

Ingrediente

Blatul
15-16 piscoturi
siropul de la compotul de piersici

Crema
1 conserva mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
1 lingurita de scortisoara
3 galbenusuri
1/2 lingurita cardamon
100 gr de zahar
250 gr mascarpone
400 ml smantana dulce (pentru frisca)

Inmuiati piscoturile in sirop din conserva.
Taiati piersicile cubuletele si amestecatile cu sortisoara.

Amestecati galbenusurile cu zaharul si cardamonul si puneti-le la foc mic, peste un vas cu apa, in bain marie. Amestecati din cand in cand, (daca apa da prea tare in clocot, puteti lua de pe foc cate putin crema), pana obtineti o crema de o frumoasa culoare galbena si care este bine inchegata.

Amestecati bine mascapone si in crema si lasati deoparte.

Bateti bine frisca, pana obtineti varfuri care se tin tari cand ridicati paletele din compozitie. Amestecati crema cu frisca.

Puneti piscoturile in tava si imprastiati peste piersicile taiate. Puneti un strat de crema, apoi un nou strat de piscoturi, piersici si la final iar crema (eu am estimat gresit si am lasat cam putina crema pentru cel de al doilea strat, asa ca fiti atenti cum faceti impartirea).
Am pudrat totul cu putina socrtisoara si am ornat cu piersici si frunzulite de menta.

Desertul este foarte usor si aromat.