Supa de naut si linte
Supa aceasta m-a cucerit! Usor de facut, cu putine ingrediente, este una din supele la care sigur voi apela mereu in viitor.
Ingrediente
1 ceapa mare
2 morcovi
1 bucatica telina (cam cat un pumn)
1 bucata de praz (cam cat o palma)
1 lingurita de turmeric
1/2 lingurita de piper
1 cana de naut uscat
1 cana de linte verde uscata
100gr de pasta de tomate
3-4 catei de usturoi
patrunjel verde
2 l de apa + 1 cubulet pentru supe de la dm drogerie markt
pentru sosul de tahini
1 lingurita de tahini (eu il folosesc pe cel de la dm drogerie markt)
zeama de la 1/2 lamaie
sare si piper dupa gust
Inainte sa ma apuc de gatit, pentru ca am folosit naut uscat, am pus la fiert nautul. Daca folositi naut la conserva, sariti acest pas si doar strecurati nautul.
Am tocat ceapa si prazul si le-am sotat usor in oala. Am adaugat morcovii si telina si am stins cu apa.
Pentru un plus de aroma, la retetele acestea folosesc cubuletele cu legume de la dm drogerie markt (le vedeti in poza de mai sus) Am mai adaugat turmeric, piper si sare dupa gust. Am adaugat nautul si lintea uscata si am lasat la fiert.
Cand s-au inmuiat, am adaugat pasta de tomate si am mai lasat sa fiarte 5-10 minute, sa se lege bine aromele si sa se indeseasca supa.
Intre timp am pregatit sosul de tahini. Acest pas este optional, dar eu vi-l recomand pentru ca v-a da o bogatie aparte supei.
Am amestecat pasta de tahini cu zeama de la lamaie si am potrivit la gust cu sare si piper. A mea era deja suficient de lichida, dar o mai puteti lungi cu putina apa.
Cand am luat oala de pe foc, am adaugat in supa si usturoiul si patrunjelul.
Am servit cu sos tahini – in poza de mai sus vedeti o portie cu sosul abia adaugat, iar in cealalta sosul este deja amestecat si ofera o textura cremoasa supei.
M-am inspirat pentru aceasta reteta de aici.