Am ramas surprinsa cat de repede se prepara aceasta prajitura si mi-a placut si cum arata la final, luand in vedere ca nu investesti deloc timp pentru a o aranja in vreun fel.
Cititi mai jos cum se prepara si nu ezitati sa o preparati cand aveti nevoie rapid de ceva dulce.
Cititi mai jos cum se prepara si nu ezitati sa o preparati cand aveti nevoie rapid de ceva dulce.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
200 ml ulei
2 oua
curatati de bobite 1/2 baton de vanilie
200 ml ulei
2 oua
curatati de bobite 1/2 baton de vanilie
230 gr lapte
200 gr zahar
375 gr faina
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita sare
200 gr zahar brun
3 lingurite scortisoara
100 gr unt
Intr-un vas amestecati ingredientele uscate: zahar, faina, praf de copt, sare.
Intr-un al doilea vas, bateti usor uleiul cu ouale, adaugati vanilia si laptele. Integrati treptat amestecul de faina, pana aveti un aluat omogen.
Intr-un al treilea vas, amestecati zaharul brun cu scortisoara.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt jumatate din cantitatea de aluat si imprastiati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar & scortisoara. Turnati peste restul de aluat si deasupra pudrati restul de zahar & scortisoara.
Topiti apoi untul si scurgeti-l in zig-zag peste prajitura.
Bagati prajitura in cuptorul incins la 180 de grade si coaceti pentru o jumatate de ora sau pana trece testul cu scobitoarea.
oaaa, aproape o jumatate de kilogram de zahar la o prajitura! iti urmaresc blogul de cand am copil si mai gatesc retete simple de la tine dar sunt socata de cat de mult zahar folosesti la dulciuri. 🙂
numai cand vezi cum arata si deja iti ploua in gura 🙂
nu prea sunt priceput, dar am sa incerc aceasta prajitura, vreau sa invat sa fac prajituri dulciuri si torturi sunt un mare fan al gustarilor dulci
Cred ca este foarte buna. …o fac in seara asta.