Primavara aceasta am inceput-o in forta, cu multe si variate salate. Totusi, pana acum, aceasta salata mi s-a parut cea mai reusita si cea care mi-a picat cel mai bine. Este acrisoara, satioasa si (desi nu este inscrisa in vreo carte de bucate traditionala) as zice ca este o salata romaneasca.

Ingrediente:
o legatura ceapa verde
3 rosii
3 castraveti
doua maini de macris
2 oua
150 de grame telemea de oaie
ulei de masline

(* desi denumirea ar putea duce cunoscatorii cu gandul la un alt tip de branza, aceasta Toscanella a fost adaptata pietei romanesti si este o telemea de oaie, foarte putin sarata si cu un gust foarte delicat – aspect foarte important pentru mine, mai ales ca pana acum nu m-am putut atinge de branza de oaie din cauza mirosului puternic)


1. Se toaca mai intai ceapa verde, se sareaza si se adauga ulei de masline.


2. Se adauga rosiile….

3. …apoi castravetii…

4. …si la urma macrisul taiat fasii. Se amesteca bine.





5. La final se adauga ouale taiate bucati cat mai marunte si branza taiata cubulete. Se amesteca cu grija pentru a nu sfarama de tot ultimele ingrediente.


Eu am servit cu paine proaspata tanareasca si mi-a tinut de foame toata ziua 🙂