Retete DIY pentru solutii de curatenie
Mi s-a intamplat deseori sa am chef de treaba si sa ma pomenesc ca nu am in casa tipul de detergent de care aveam nevoie. Fie ca alegeti sa apelati la astfel de solutii pentru a reduce costurile cu produsele de curatenie sau pur si simplu apelati la ele cand ramaneti fara cele pe care le folositi de obicei, o lista ca cea de mai jos va poate fi extrem de utila.

Pentru otet va recomand cel alb, simplu. Eu il cumpar pe cel mai ieftin pe care il gasesc si isi fac treaba perfect.
Bicarbonat pentru curatenie cumpar la kilogram si de obicei il iau de aici. Iar acesta este uleiul esential pe care il folosesc cel mai adesea la curatenie. Dar imi place sa il folosesc si pe cel de lamaie sau de portocala. Pentru curatenie folosesc uleiuri esentiale mai ieftine.
Cand folositi aceste solutii pentru suprafete mai delicate (lemn, electronice etc), testati pe o portiune mica inainte de a o folosi.

Solutie universala: 2 cani de apa distilata, 1/2 cana de otet alb, 2 linguri de detergent de vase, 1-5 picaturi din uleiul esential favorit (optional)
Solutie de curatenie in baie: 2 cani de apa distilata, 2 linguri de otet alb, 20 de picaturi de ulei esential de tea tree
Solutie de sters geamuri si oglinzi: 1 cana de apa distilata, 1 cana de otet alb, 5 picaturi din uleiul esential favorit (optional)
Solutie pentru depunerile de calcar din dus: 1 cana de otet alb, 1 cana de detergent de vase
Solutie de sters lemnul: 1/2 cana de ulei de masline, 1/3 cana de otet alb, 5 picaturi de ulei esential de lamaie
Detergent pentru spalat podelele: 3 cani de apa distulata, 1 cana de otet, 1 lingura de detergent de vase, 5-15 picaturi din uleiul esential favorit
Solutie pentru sters electronice: 1/4 cana apa distilata, 1/4 cana spirt
Pasta de curatare: 1/4 cana de bicarbonat de sodiu, 5 linguri detergent de vase (sau pana cand se formeaza o pasta) si 1-5 picaturi de ulei esential (optional)