2cdff11daa7ff6862710ed4709da16ee

Dezordinea creaza o senzatie neplacuta si agita foarte mult. In timp, lucrurile se aglomereaza si devenim tot mai descurajati sa ne apucam de treaba, mai ales ca pare imposibil sa o scoti la capat si sa ai un loc eliberat de haine aruncate de-a valma si care asteapta de cand lumea sa ajunga la un loc al lor in sifonier, de jucariile ratacite ale copiilor, de revista adusa in dormitor si pe care nu ai mai apucat sa o citesti sau de cutiuta goala de crema de care nu reusesti sa iti amintesti cand strangi gunoiul.

Iata cinci lucruri pe care le puteti face pentru a reinstaura si a mentine (!) ordinea in dormitorul vostru.

 

2fbdeeb2057737d640f66351f2901a01

1. Patul
Nu intamplator incep cu el.
Fie ca cititi articole despre curatenie sau articole pe site-uri de business despre productivitate, toate spun acelasi lucru: incepe ziua cu facutul patului!
Un pat deranjat, pe care mai sunt si aruncate diverse, este o sursa principala pentru senzatia de dezordine din dormitor si va demotiveaza. Sa nu mai zic de cum va simtiti seara cand va intoarceti la asternuturile mototolite.
Faceti patul de cum va treziti. Dar nu la suprafata, intinzand strategic plapuma peste dezordine. Ci pe bune, intinzand la loc cearceaful deranjat, netezind, aranjand pernele si punandu-le la locul lor. Abia apoi intindeti plapuma si o eventuala cuvertura.
Faceti din asta un obicei. Veti vedea ce mult face pentru starea voastra de spirit!

 

e100cd12a3b83fea991e61e9d4487a85

2. Gunoiul
Fara a fi un loc care aduna de obicei mult gunoi, raman surprinsa de ce gasesc pastrat bine in dormitor. Etichete de la haine, cutii golite de cosmetice, folii golite de pastile sau vreo jucarie stricata.
In general, dormitorul nu aduna mult gunoi, dar acele maruntisuri pe care le lasati in graba pe mobila sau pe care va propuneti sa le duceti la gunoi la trezire, se aduna si se adauga dezordinii.
Asa ca asigurati-va ca din cand in cand goliti gunoiul din dormitor.

 

d56bb05a39c06cf61f0a8609b1cd7715

3. Obiecte ratacite
In aceasi idee, duceti la loc toate obiectele care nu au ce cauta in dormitor. Jucarii, pahare, carti citite, reviste etc. Lasati in dormitor doar cartea pe care o cititi si in pat doar jucaria preferata de somn a copilului. In rest, totul trebuie sa fie pus la locul sau.

b08ecdd5b080e59172decb5011598a5e

4. Hainele
Sursa enorma de dezordine in dormitor, care cere sa fiti necrutatori!
Scoateti toate hainele si sortati cu mare atentie si determinare. Hainele care nu sunt de sezon ar trebui puse in spatele dulapului sau in cutii de depozitare. Apoi trebuie sa renuntati fara menajamente la acele haine pe care le tineti in dulap si pe care sperati ca le veti mai purta. Fie ca sunt haine care se potrivesc siluetei de acum 10 ani, fie ca e ceva in care nu va simtiti comod, eliminati tot ce nu ati mai purtat in trecut.
Adunati aceste haine in cutii si puteti sa le donati sau sa le vindeti. Eu va incurajez sa le donati.

Avantajul unui dulap care nu mai este sufocat de haine, nu este doar unul ce tine de ordine. Avand haine mai putine, doar cele preferate, va va fi mai usor sa alegeti cu ce va imbracati, va veti simti mai bine si veti fi inclinat sa cheltuiti mai putin. Da. Pentru ca veti invata ca va puteti descurca cu mai putin si – suna ciudat, stiu – veti stii ce aveti in dulap si nu veti mai cheltui cumparand haine pe care deja le aveti.

 

c896171fc63df7d44cfbcdd20660d494

5. Stergeti praful si aspirati

Cand ati scapat de toate cele nedorite, cand este ordine si curatenie, este mai usor sa stergeti praful si sa aspirati. O veti face cu drag si va merge repede.

Si gata, dormitorul este locul ideal pentru un somn linistit si odihnitor!

 

4b374d3d23f432f291d4ac81bda6c219