Supa aceasta face parte din proiectul meu personal „0 risipa de mancare” si refoloseste o bucata din pieptul de la un pui intreg facut la slow cooker. Puiul acesta a fost prea mare sa il consumam tot la o masa, dar prea mic sa imi ajunga pieptul pentru o masa intreaga. Asadar, am decis sa il transform in supa.

Ingrediente

1 bucata piept de pui
2 cartofi
2 morcovi
1 telina
1 ceapa
1/2 ardei rosu
cateva buchetele de broccoli
cateva buchetele de conopida
patrunjel verde
sare si piper
1 ceasca de cous-cous (eu am luat de aici)
ulei sau untura de gaina sau rata

 

 

Intr-o oala de 3.5 l se rumeneste ceapa cu ardeiul si morcovul pana cand ceapa devine sticloasa si ardeiul si morcovul incep sa lase culoare. Adaugati cartofii, telina,condimentele si mai spre final, broccoli si conopida. Fierbeti pana cand legumele s-au inmuiat.
Scoateti cateva legume cu o spumiera: preferabil feliute de morcovi, conopida si broccoli.
Adaugati in carnea in supa, lasati-o sa dea in clocot si pasati-o impreuna cu legumele ramase. Adaugati apoi si cous-cous-ul si lasati-l cateva minute sa fiarba. Puneti inapoi legumele pe care le-ati scos mai devreme.
Pofta mare!