Briosa cu ciocolata si banane
Reteta aceasta este absolut P-E-R-F-E-C-T-A! 🙂
Mie una mi s-au parut cele mai gustoase, bogate, aromate si frumoase briose pe care le-am copt vreodata. Bine, poate la concurenta cu briosele cu afine.
Ingrediente
3 banane mai micute, bine coapte si zdrobite
80 ml ulei
1 ou
150 gr zahar
180 gr faina
30 gr cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un sfert de lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
1 lingurita scortisoara
100 gr ciocolata maruntita (chips)
3 banane mai micute, bine coapte si zdrobite
80 ml ulei
1 ou
150 gr zahar
180 gr faina
30 gr cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un sfert de lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
1 lingurita scortisoara
100 gr ciocolata maruntita (chips)
Intr-un vas, bateti bine cu mixerul bananele cu uleiul si oul. Apoi se adauga zaharul si dupa ce s-a mixat bine, se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu cacao, praf de copt, bicarbonat , sare si scortisoara. Se amesteca usor, cu o lingura de lemn.
La final, se adauga cam jumatate din cantitatea de ciocolata si se amesteca in aluat.
Aluatul se toarna in forme de muffins, tapetate cu hartie speciala si se presara peste restul de ciocolata.
Se coc la foc puternic (180 grade) pentru aproximativ 15 minute.
Scoateti-le din forme si asezati-le pe un gratar la racit.
Buna seara!Arata foarte bine aceste muffins. As avea o intrebare, 350 de grade Celsius sau Fahrenheit? Intreb pentru ca la cuptorul meu electric maximum este de 250 de grade celsius… Multumesc!
off, da, scuze! 180 grade celsius 🙂 multumesc de atentionare, modific si in reteta 🙂
Va invitam sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori profesionisti care sustin acest proiect din entuziasm si daruire.
Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro . Va multumim.
sunt foarte bune!
wow! Aceasta va fi reteta pe care o voi pregati in weekend 🙂
Buna! Arata foarte bine,dar daca nu punem bicarbonat ce se intampla?
Demult imi doresc sa fac briose dar trebuie sa-mi iau forme…multumim pentru reteta!
ce bine poate sa arate, doar prin filme mai vedeam asa. felicitari!
Buna, cate briose ies daca folosim masurile pe care le-ai trecut in reteta? 🙂
12 🙂
Pentru cate briose este reteta?
Scuze, acum am vazut mai sus…12…
Sunt foarte bune, le-am incercat 🙂
As vrea sa le fac in varianta de post, cu ce pot sa inlocuiesc oul?
Multumesc
Corina
Corina, teoretic stiu cu ce se inlocuieste oul, practic nu pot garanta 🙂
Deci, daca vrei sa il inlocuiesti poti pune in loc de un ou inca o jumatate de banana, 50 gr sos de mere (mere fierte & pasate si scurse putin), 3 linguri de unt de arahide, 50 gr de tofu pasat
azi le'am facut si eu , sunt atat de bune , pufoase …. perfecte …azi a fost prima data cand am facut briose… multumesc pt reteta
Buna. Aceasta reteta pare foarte buna. Oare ies bine briosele daca nu am tava speciala, si pun hartiile umplute intr-o tava normala?
Am descoperit de cateva luni retea asta de briose, e minunat. Nu o fac cu ciocolata, insa in rest am respectat toata reteta si ies niste minunatii de briose. Fetita mea este incantata.
Multumesc Ama, faci o treaba buna, sa stii…
Nu este singura reteta incercata si nu am fost dezamagita niciodata. 🙂
Ce ma bucur! Si mie mi se pare una dintre cele mai reusite retete cu aluat cu banane 🙂 cu sau fara ciocolata 😀
Cele mai bune briose cu banane ever! Am pus mai putin zahar, cca 130 g, si tot sunt bune. Pana si sotul a mancat, si el nu e fan nici de ciocolata, nici de dulciuri in general. Super reteta 🙂
E a doua oara saptamana asta cand fac briose dupa reteta ta, de fiecare data in cantitate dubla. Eu am pus si nucsoara, jumatate de lingurita la 12 briose. Mi se pare ca merge bine cu scortisoara si cacao. Iar zahar am folosit doar 40 grame, tot asa, la 12 briose. Sunt, intr-adevar, supermegadelicioase!
[…] descoperit această reţetă de brioşe acum mai bine doi ani şi de atunci m-am oprit din căutări. Au textura potrivită şi aspectul […]
Excelente, le fac impreuna cu copiii mei, care apoi le pazesc langa usa cuptorului sa se coaca.
Ies fix 12, eu am facut mici modificari la reteta, am adaugat si capsune congelate (taiate bucatele), nu am pus cacao, am pus ciocolata maruntita si tot au iesit super bune. Multumesc Ama!
Extraordinar de pufoase si gustoase. Am adaugat esenta de vanilie si ciocolata Milka cu oreo… din doua tavi de 24 briose am pastrat 5 bucati pentru maine dimineata, deoarece 19 bucati le-am mancat amandoi toata seara😂
OMG!!!! Sunt cele mai bune briose!!!Eu am bus cate o pralina de ciocolata in mijloc si le am ornat cu crema de branza!!! 😍😍😍