Am decis sa intru si eu in joc si sa fac o declaratie culinara cu ajutorul unui pui de la Agricola Bacau si sub povetele culinare ale lui Radu Anton Roman.
Declaratia mea culinara este simpla!
Este simpla pentru ca imi doresc o intoarcere la rafinamentul simplitatii retetelor traditionale. Sunt adepta descoperirii altor bucatarii si arome, dar nu cand sacrificam pentru o denumire snoaba ceea ce ne face pe noi ceea ce suntem azi.
Imi doresc sa calatorim in tara asta in lung si lat, sa vizitam fiecare catun si sa (re)descoperim fiecare obicei.
Cam asa cum a ajuns puiul acesta moldovenesc pana in Banat si sa fie gatit dupa o reteta care ar fi banateana. Asa spune cartea, eu va zic ce scrie acolo :))
Mai multe declaratii culinare puteti descoperi pe creatordepofta.ro , iar pe Facebook puteti participa si voi la concursuri cu Declaratii culinare.
1 pui mare de la Agricola Bacau
1 caserola inimi & pipote
1/2 pachet unt
2-3 felii de paine (muiate in lapte si bine stoarse)
1 conserva de ciuperci
1 ceasca de supa
putina verdeata
1 pahar vin alb
1 „blid”de smantana
1 ceapa
2 oua
sare, boia, piper
miez de nuca
Ceapa, ciupercile si maruntaiele (toate tocate marunt) se calesc in unt si se sting cu vin. Se adauga miezul de paine, verdeata, ouale, nuca pisata, sarea, boiaua si piperul. Se amesteca bine sa se lege.
Eu am pastrat putina paine cu care am umplut gaura de gat, cea care nu se poate coase.
Apoi am umplut puiul cu umplutura obtinuta mai sus si la final l-am cusut pentru a nu se revarsa umplutura in timpul coptului. In plus, am legat picioarele cu o sfoara pentru a nu fi fortata cusatura in timpul coptului.
Puiul l-am sarat usor, l-am pudrat cu putina boia si l-am uns din belsug cu smantana.
L-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am adaugat ceasca de supa in tava si am dat la cuptor. Din cand in cand deschideam cuptorul si stropeam puiul cu supa fierbinte din tigaie.
A fost prima oara cand am folosit smantana pe o friptura si am fost foarte incantata de rezultat!
Eu vreau pieptul :)!Arata bine!Succes la concurs!
Smintina pe friptura… hmmm. Bine de stiut.
Arata delicios
Paradis – cu mare drag :)) multumesc 🙂
Wandering Oltean sa stii ca e delicios! nici eu nu incercasem asa pana acum, dar sigur mai fac asa fripturi :))
Eu nu mai stiu de unde sa cumpar pui. Peste tot auzi numai ca sunt plini de hormoni si antibiotice. Am ajuns sa il evit pe cat posibil. Tu cum faci?
Cat de bine arata!! N-am mai mancat de mult pui la cuptor buna idee!!!
Super arata! Cred c-a iesit super cu smantana.
Si mie-mi place Radu Anton Roman 🙂
Pupici
Oana nu ne putem feri de tot 🙂
Eu primesc gaini de tara destul de des, dar nu suficient sa acopere necesarul de carne al familiei.
Totusi eu zic ca o dieta echilibrata si o gandire pozitiva feresc de boli 🙂 grija este uneori mai rea decat orice aliment! 🙂
Andreea, Simona va multumesc ! 😉
Hmmm chiar nu m-am gandit la aceasta varianta inca, multumesc frumos pentru idee si voi reveni cu o parere despre tot ce mi-a iesit, desii sunt convins ca mie nu o sa-mi iasa asa delicios precum pare 😀
Dli astept impresii 🙂