Ingrediente:
1 piept de pui taiat
5 linguri sos de soia
1 lingura amidon
2 lingurite zahar
2 linguri otet de vin
1 ceapa
1 lingurita chilli
ulei
100 grame apa
Marinati puiul in 2 linguri de sos de soia si separat amestecati zaharul, otetul, sosul de soia ramas, apa si amidonul.
Intr-o tigaie incingeti ulei si caliti ceapa impreuna cu fulgii de chilli. Adaugati carnea si mai caliti 2-3 minute pana cand se albeste. Adaugati sosul de soia si lasati sa se infierbante pana se patrunde puiul.
Serviti cu orez simplu sau in care ati spart un ou.
Kung Pao cu alune pap in momentu de fata alaturi de fried rice cu papara.Foarte fff bun…Am reteta de la un bucatar chinez care lucreaza pentru Panda Express.Ama,o zi superba.
Arata tare bine 🙂
@Bucataria Paradis – da, da, alunele 😀 m-am apucat de reteta si am uitat ca nu am alune in casa si cum stau cam departe de oras, a trebuit sa sar peste acest important detaliu :(( dar na, sa zicem ca este o versiune ptr cei alergici si este absolut delicioasa 🙂
O zi minunata si tie! 🙂
@Cristina – multumesc! este cel putin la fel de gustos 😀
mmmm ce bine arata, Ama! Trecut pe lista!
Imi place mult cum gatesti. Dinainte de a deveni GDC.
@Sabina – multumesc! 🙂 si la mine a ramas pe o lista de mancaruri "ale casei" 🙂
@Gospodina de Criza – multumesc mult si te mai astept prin bucataria mea 🙂