Roinita, lamaita sau melissa este o planta cu proprietati medicinale variate si extrem de utile micilor suferinte ale omului modern. Are un miros placut si proaspat, iar in combinatie cu cateva uleiuri si unturi naturale, puteti obtine usor o crema perfecta pentru sezonul de vara, atat de plin de insecte si mici accidente (julituri, arsuri, diverse infectii).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
un buchetel de roinita (aproximativ o ceasca)
2 cesti de ulei de masline
1/2 ceasca ceara de albine (gasiti aici)
3 linguri ulei de cocos (gasiti aici)
2 linguri unt de shea (gasiti aici)
Puneti roinita in uleiul de masline si fierbeti-l incet pentru 3-4 ore. Eu l-am pus in slow cooker, la temperatura medie. Cand este gata, lasati sa se raceasca uleiul si strecurati plantele prin tifon.
Puneti inapoi uleiul pe foc sau in slow cooker, topiti in el ceara, uleiul de cocos si untul de shea si turnati-l intr-un vas sau in forme. Eu am ales sa il torn in forme si sa il pastrez la frigider, scotand doar cate un cubulet pentru uzul zilnic.
Beneficiile acestei creme le-am enumerat in imaginea de mai jos.