Aeasta reteta este incredibila. Nu mi-a venit sa cred cat este de delicioasa si aromata. Multumesc astfel celor de la Good Food Romania pentru ca mi-au fost inspiratie (reteta e in numarul de iunie 2009).
Asadar, despre ce este vorba? Despre un piept de pui tavalit in nuca de cocos, prajit intr-o crusta crocanta si servit pe o salata de castraveti, ceapa rosie si morcovi.
Ingrediente:
1 albus batut
2 bucati de piept de pui (pacatoasa de mine am lasat si pielita)
4-5 linguri de nuca de cocos
1 castravete mare
1 ceapa rosie
2 morcovi
sare, piper, otet, ulei
Se incinge bine cuptorul si se unge tava cu ulei.
Se bate albusul de ou si se condimenteaza (sare si piper). Se trece pieptul de pui prin ou si apoi prin nuca de cocos. Se aseaza pieptul de pui in tava si se da la cuptor. Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce.
Se taie castravetele feliute si se lasa sa scurga zeama pe un prosop de bucatarie.
Se taie ceapa si morcovii si se sareaza. Se amesteca cu castravetii si se asezoneaza dupa gust.
Cand puiul s-a rumenit si s-a patruns, scoateti pieptul si asezati-l peste salata. Puteti sa mai adaugati verdeata.
Foarte bun acest pui
si eu l-am preparat tot din Goodfood.
Vai ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaaaa!
@Melianda – intr-adevar este delicios 😉
@Andreea – si sa vezi ce bun e! 🙂
ama, nu primeste gust dulce de la cocos? ma tenteaza sa-l fac, dar nu ma dau in vant dupa combinatia sarat-dulce.10x
pai primeste, tocmai asta este ideea 😉
Gustand din puiul meu cu caise (facut dupa reteta de aici, desigur), o colega se adreseaza alteia: "Ce, nici tu nu pui capsuni in ciorba?". Aveam antecedente si cu smoothie-ul cu spanac. Ama, eu zic ca esti din ce in ce mai aproape de capsuni in ciorba 🙂
In orice caz, incerc si eu puiul cu cocos.
Simi draga cumva te apropii de adevar ;)) am eu o idee de supa de capsuni, dar cel mai probabil o voi pune in aplicare doar la anul, in sezonul capsunilor :))
E foarte deranjant ca, exact la mijlocul fotografiilor, autoarea plaseaza un text prin care le personalizeaza. Acest lucru poate fi facut mult mai discret si mai cu bun gust, cum am vazut la alte bloguri, textul fiind plasat lateral jos, stanga sau dreapta, nu chiar la mijloc.
Draga anonim,
dupa cum se poate usor observa, aceasta reteta este din 2009. La acea data nu dispuneam de alte posibilitati tehnice, lucram cu acest program de aplicare a watermarkului.