Ingrediente:
carne de porc (eu am folosit cotlet)
legume – ceapa/praz, ardei, fasole verde, morcovi etc.
5 catei de usturoi
3-4 linguri sos de soia
chilli/ sos picant
orez
Intr-o tigaie am calit cateii de usturoi tocati marunt si prazul taiat rondele.
Cand s-au rumenit, am pus peste ei carnea de porc taiata fasii si am lasat sa se caleasca putin inainte de a adauga restul de legume.
Am stins cu sos de soia si sos picat (eu folosesc cu nadejde Eros Pista :)).
Am lasat in tigaie pana cand carnea de porc s-a gatit.
Separat, intr-o alta tigaie, am pus orezul cu putin unt si l-am lasat sa se caleasca usor. Inainte de a prinde o culoare aurie, l-am stins cu apa si l-am lasat sa fiarba.
Cred ca ar fi bine daca ai scrie si cantitatile. Nu ma refer la grame dar macar unitati de genul „lingura”, „mana”, „cana” etc.
Spun asta pentru ca am incercat si eu ceva asemanator dar cu vita numai ca am pus prea mult sos de soia… Eram curios cat sos ai pus tu.
@Victor – o sa incerc sa fiu mai exacta cu cantitatile, ptr ca deja am fost urecheata 🙂
totusi aici am zis cat am pus 🙂
Bun gasit!
As vrea sa te rog sa imi spui ce fel de orez folosesti.
Multumesc!
Lavinia
P.S. Cum de ramane alb daca se rumeneste putin in unt inainte de a fierbe?
@Lavnia – eu folosesc orezul doar din gama Scotti.
Rmenitul in unt nu inseamna sa il lasi pana prnde culoare, ci pana cand se gateste putin bobl pentru a nu absoarbe la fel de multa apa.
[…] cremos de vinPorc in sos de smantana cu mustar si merePorc marinat in sos de ardei iute si usturoiPorc picant cu legumePorc vietnamezRagout de porcSalata de fasole cu fasii de carne de porcTocana ardeleneasca cu carne […]