200 gr apa calduta
1 pliculet drojdie
1 lingura zahar
1 lingurita sare
putin usturoi pudra, busuioc si oregano
1/3 lingurita piper
2 linguri ulei de masline
aprox 300 gr faina alba
aprox 200 gr faina integrala
rozmarin uscat pentru decorat
Amestecati apa cu zaharul si drojdia si lasati cam 10 minute sa se trezeasca drojdia.
Apoi adaugati ierburile aromatice, sarea, uleiul si incepeti sa incorporati incet faina. Framantati bine painea si cand aluatul are consistenta dorita (nu se mai lipeste de peretii vasului) puneti-l la crescut pentru o ora.
Dupa o ora impingeti aluatul cu pumnul, rasucind in aluat. Apoi framantati painea inca o data si lasati-o la crescut pe o hartie de copt pentru inca 45 minute.
Intre timp incalziti cuptorul si piatra (eu am folosit placa de marmura).
Inainte sa bagati painea la cuptor o ungeti cu oul batut si presarati cu rozmarinul uscat.
La cuptor ar trebui sa stea cam 30 de minute sau pana suna a gol cand o ciocaniti pe fund.
Reteta in proiectul (personal deocamdata :)), dar cu bucurie astept si alti participanti) In weekend coacem paine
*Saculet de paine cu motive de Craciun oferit de pernegradina.ro
Cate drojdie? 🙂
gata, am corectat 😀 am avut niste probleme cu fonturile si al sters din greseala
excelenta painica!♥
O painica tare gustoasa:)
Cu busuioc si rozmarin…
Ador rozmarinul, am o tufa de 2×2 metri, de numai in par nu mi-l pun. :)))) Tare bine arata painica, si dupa febra sarbatorilor, poate participam mai multi la mini proiectul tau, cu coptul painii in week-end. :)Pupici! <3
Ce frumoasã a iesit si aromatã:)
Va multumesc mult dragelor si ma bucur ca va place painica mea.
@Ana-Maria da, ar fi grozav 🙂 poate asa vom atrage atentia la cat mai multa lume ce frumos si ce simplu e sa faci propria paine 🙂
Adica gatim paine la fiecare sfarsit de saptamana? Ideea mi se pare buna! Incerc si eu duminica viitoare!
Ieeei ar fi grozav, Irina 🙂 potiprelua si bannerul meu ptr asta (cel de la finalul postului)
painea ca painea,da'carnatii de alaturi …!!!!
Pansy am mai jos si reteta de carnati 🙂