
Mereu mi-au placut combinatiile de carne si fructe, iar aceasta varianta de porc cu prune vine sa imi intareasca convingerea ca savoarea fructelor este condimentul perfect pentru carne.
Pentru aceasta reteta am folosit o bucata de muschi de porc taiat cubulete, dar puteti si sa il lasati intreg si sa il taiati ulterior. Totusi, pentru aceasta varianta, va sfatuiesc ca dupa ce il treceti prin tigaie sa il dati la cuptor pentru a se patrunde carnea.
Ingrediente
muschi de porc
4-5 prune
2 catei de usturoi
1/2 lingurita
cimbru
sare, piper
ulei
Condimentati carnea si puneti-o in tigaia cu ulei incins.
Tineti tigaia pe foc pana carnea e rumenita si gatita.
Scoateti bucatile de carne si in untura ramasa gatiti prunele taiate in jumatate si cu fata in jos, alaturi de usturoiul tocat si cimbrul.
Cand s-au inmuiat prunele si s-a format un sos aromat in tigaie, undeva in jur de 10 minute, turnati totul peste carnea de porc si serviti alaturi de garnitura dorita.
Savoarea fructelor ESTE condimentul … 🙂 o mica erata din partea mea!
Vai ce pofta mi s-a facut!!!!!!!!!!
multumesc Claudia 🙂
Intr-o singura luna am facut de doua ori acelasi preparat , desigur, o friptura cu prune :)), si niciodata nu am reusit sa o pozez si sa o pun pe blog !! :(((
PS.Mor dupa combinatia asta !!
Minunata combinatia porc+ prune! Iar tu ai reusit sa o surprinzi atat de frumos, incat mi s-a facut pofta fix dupa ce am luat gustarea de dupa-amiaza! 🙂
Multumesc mult Margot! 🙂