Planul saptamanal de curatenie – martie 2022 (1)
Am decis ca provocarile zilnice pe care le trimiteam prin newsletter (nu esti inca abonata? o poti face aici) sa le postez inca de la inceput de saptamana, pentru o privire de ansamblu asupra intregii saptamani.
M-am gandit mult in ce format sa o fac, astfel incat sa iti pot oferi un mod cat mai practic care sa te ajute si sa te motiveze. Am ajuns pana la urma la acest format: o foaie A4, in care sa trec atat cateva sarcini pe care ti le sugerez, dar sa iti ofer spatiu si sa iti treci tu sarcinile pe care doresti sa le faci.
Fiecare casa este diferita, nevoile noastre sunt diferite. De aceea am considerat ca un astfel de format este mult mai adaptabil pentru tine si poti lucra mai usor cu el.

Iti voi explica acum cum sa il folosesti cat mai eficient.

1. Fiecare zi a saptamanii are o anumita tema.
Acestea sunt incaperi din casa de care sa te ocupi in acea zi.
Este important sa aloci aici sarcini simple si rapide, de intretinere. Pune la loc lucrurile care nu isi au locul acolo, sterge praful, spala o zona intens folosita etc.
Ca idee, incearca sa te incadrezi in 30 de minute cu sarcinile pentru fiecare zi.
Am lasat libera ziua de vineri & weekendul pentru a recupera eventuale sarcini pe care nu ai apucat sa le faci in celelalte zile sau alte sarcini mai generale.

2. Sarcinile zilnice
Aici poti sa treci sarcini pe care trebuie/vrei sa le faci zilnic. De exemplu, sa lasi mereu chiuveta curata seara.
Aceste sarcini fac parte din rutina zilnica a casei tale, deci le-am lasat libere si le poti completa tu, dupa cum ai nevoie.

3. FOCUS
A treia sectiune este dedicata curateniei in profunzime. In fiecare saptamana, iti propun sa ne concentram pe 1-2 incaperi din casa si sa ne ocupam acolo de sarcini de curatenie sau organizare mai profunde. Aici poti sa iti treci orice sarcini de care crezi tu ca trebuie sa te ocupi si o poti face oricand pe parcursul saptamanii.

Poti descarca PDF-ul de aici.
Sper sa iti fie de ajutor!