Plante ideale pentru spatii mici
Zilele trecute am avut un moment in care am simtit foarte acut cum zboara timpul. Parca au trecut doar cativa ani de cand dadeam bacul si admiterea la facultate, urmate de o vara fierbinte in care am cautat cu parintii mei cazare in Timisoara. Iar acum discutam deja cu o prietena despre cum se pregateste pentru fix aceasi etapa cu copilul ei…cum au inceput sa caute o garsoniera de inchiriat Cluj-Napoca, urmarind piata chiar si pentru o garsoniera de vanzare Cluj, ca o investitie pentru viitor. Si pe langa aspectele financiare, am ajuns si la subiecte mai practice: ce plante ar merge in un spatiu mic, poate cu lumina limitata, nepretentioase.
Si pornind de la aceasta discutie, am facut o lista cu cateva plante care s-ar potrivi si in spatii mai mici, unele fiind foarte ok si cu lumina mai scazuta si chiar cu un program mai haotic de udat.

Desi se poate dovedi dificil sa ai plante in o garsoniera cu spatiu limitat si cu lumina scazuta, daca alegi plantele corecte, poti sa creezi o mica oaza verde chiar si in un spatiu mic. Beneficiile plantelor depasesc dificultatile pe care le poti intampina cu intretinerea lor, mai ales ca majoritatea din lista de mai jos ajuta si la purificarea aerului.

Plante ideale pentru spatii mici

  1. Suculentele sunt plante care au nevoie de putina ingrijire si se gasesc in o varietate mare de forme, marimi si culori.
  2. Ierburile aromatice sunt potrivite pentru spatiile mici, mai ales ca pot fi crescute in ghivece sau in cosuri atarnate. Busuiocul, cimbru, menta, rozmarinul sunt doar cateva exemple. Nu doar ca vor oferi aroma mancarurilor, ci vor parfuma si locuinta!
  3. Planta paianjen este recunoscuta pentru adaptabilitatea ei la conditii diferite de luminozitate. Sunt usor de ingrijit, se propaga usor si se pot agata in cosuri suspendate sau pune pe rafturi.
  4. Pothos este o planta ideala pentru spatii mici! Usor de ingrijit, foarte greu de ucis, se poate pune in ghivece pe rafturi, in cosuri suspendate sau chiar si in apa. In plus, crengile ei lungi se pot prinde pe pereti.
  5. Crinul Pacii este o planta compacta, cu flori albe, elegante. Pot tolera conditii scazute de lumina si sunt recomandate pentru a imbunatati calitatea aerului interior. Ele pot fi puse pe rafturi, mese sau pe podea, in colturi.
  6. PlantaZZ sau Palmierul de Smarald este o planta populara datorita aspectului ei, dar si a faptului ca supravietuieste chiar si cand este neglijata. Rezista la lumina scazuta si tolereaza bine perioadele cand uiti sa o uzi.
  7. Limba soacrei este o planta care se intalneste in numeroase modele diferite. Este foarte rezistenta, tolereaza luminozitatea scazuta si are nevoie de ingrijire minima.