Vara este sezonul renovarilor si constructiilor!
Fie ca stati la caza sau la apartament, sunt sigura ca si in aceasta vara ati trecut pe lista macar un mic proiect pentru casa voastra. Daca stati la casa, poate vreti sa finisati o parte a constructiei sau sa refaceti o alee, daca stati la apartament, poate vreti sa schimbati gresia sau sa zugraviti.
Chiar daca proiectul vostru este extrem de simplu – sa zicem sa improspatati cu o zugraveala noua una din camerele caminului vostru – va trebui sa cumparati materiale de reparat mici defecte de zidarie. De exemplu, noi a trecut sa cumparam un sac mic (dar mult mai mult decat am fi avut nevoie), sa acoperim o julitura adanca in perete si o gaura din care a fost trasa o galerie de catre copii. Deci nimic major.
Anul trecut, cand am dat casa cu decorativa si am pus gresie pe treptele din fata, am avut nevoie de putin ciment pentru a corecta o treapta prea ingusta. Am luat cel mai mic sac de ciment disponibil, dar tot a fost prea mult pentru cat am avut noi nevoie. Si, din pacate, cand am facut curatenie in toamna, a trebuit sa il aruncam pentru ca mai era bun. Risipa totala!
Ca sa nu mai patesc la fel si anul acesta, am cautat idei pentru proiecte cu ciment. Nici nu stiam exact ce caut, dar am fost foarte incantata sa descopar ce decoratiuni minunate se pot face! Am gasit acest tip de decoratiuni facute din mai multe tipuri de materiale, deci daca aveti vreun proiect in casa si va ramane putin ciment, ipsos sau mortar nu il aruncati ci transformati-l intr-o decoratiune.

Iata cateva idei care mie mi s-au parut utile si frumoase.

  1. Numar la casa. Mai ales daca aveti un numar care este compus si din litere sau cu bis sau doriti sa aveti un numar mai mare, mai rezistent.

https://ro.pinterest.com/pin/159385274297230479/

 

2. Suporturi de lumanari. Pentru casa sau gradina. La acestea ma gandeam ca ar merge incorporate si lumini alimentate cu energie solara – puse direct in forma turnata au incorporate in ciment.

 

 

3. Ghiveci in forma de maini
Sigur ati mai vazut acest tip de ghiveci decorativ si probabil ca v-ati gandit ca o fi cumparat de vreun magazin scump. Ei bine, se pot face foarte simplu cu o pereche de manusi de cauciuc!

4. Mici ghivece de flori

5. Puteti sa va creati o superba alee in gradina cu flori cu aceste pavele mozaic!

6. Ghivece elegante

7. Suporturi de lumanari

8. Trandafiri decorativi

9. Diferite tipuri de ghivece pentru gradina

10. Superb model de ghiveci!

11. Chiar si bidoanele vechi va pot oferi ghivece de gradina!

12. Placuta de bun venit la intrarea in casa.

13. Suport de lumanare

14. O alta varianta de suport elegant de ghiveci

15. Piatra pentru alee (cu imprimeu de frunza) si suport pentru lampa solara.

16. Suport elegant de lumanare

17. Suport de lumanare

18. Ghivece si decoratiuni pentru gradina

19. Panou cu ghivece

Sursa Pinterest