Alimente pentru o buna functionare a creierului 
Cel mai adesea gasim motivatia necesara sa facem schimbari in stilul nostru de viata doar cand suntem bolnavi. Cand ne doare ceva sau o anumita afectiune ne creaza un disconfort fizic, schimbarile par mai usor de facut.
Si probabil tocmai de aceea, abunda sfaturile pentru sustinerea ficatului sau o buna functionare a digestiei, dar mult mai putin vorbim despre creier. Dar si pentru sustinerea lui trebuie sa adoptam o serie de obiceiuri sanatoase. 

Specialistii recomanda o serie de astfel de activitati. In primul rand, somnul suficient si scaderea nivelului de stres se dovedesc a fi extrem de importante. Apoi se adauga la lista o serie de alte obiceiuri care ne ajuta: exercitii fizice, rezolvarea unor probleme (rebus, sudoku, diferite jocuri special concepute – “brain teasers”), sa inveti sa canti la trombon sau pian, sa dansezi, sa desenezi sau sa colorezi, sa inveti o limba straina si – cel mai simplu dintre toate – micile activitati casnice si de gradinarit s-au dovedit foarte sanatoase in cadrul unui studiu despre dementa. 

In plus fata de toate aceste activitati, putem sa ne ajutam creierul si cu hrana potrivita. Desigur, ne putem completa dieta cu suplimente pentru memorie sau suplimente antistres pe baza de plante, dar este bine ca dieta noastra sa contina cateva super-alimente. Si, oricat de greu ne-ar fi, sa si evitam alimentele care ne dauneaza. 

Vestea buna este ca aceste obiceiuri ajuta intreg organismul si va veti bucura de o sanatate si o stare de spirit mai buna. 


Alimente pentru o buna functionare a creierului 

Legume verzi, cu frunze
Spanacul, broccoli si alte legume din familia verzei sunt pline de nutrienti importanti pentru creier, precum vitami K, luteina, folati si beta caroten. Studiile au aratat ca acestea incetinesc deteriorarea cognitiva.
Pestele gras
Pestele gras (somon, cod, ton, pollok de Alaska) este bogat in omega 3 si grasimi sanatoase nesaturate. Specialistii ne recomanda sa consumam astfel de peste de macar 2 ori pe saptamana si sa adaugam la dieta si surse vegetale de omega 3, precum semintele de in, nucile sau avocado. 

Fructele de padure si capsunile
Flavonoidele sunt cele care dau culoarea fructelor de padure si tot ele ne ajuta sa ne imbunatatim memoria. 

Cafeaua si ceaiurl negru
Vesti bune pentru consumatorii de cafea! Mai multe studii au aratat ca consumul de cafea a dus la  imbunatatirea functiilor mentale, inclusiv pe termen lung, iar pe termen scurt a ajutat la consolidarea noilor informatii. 

Nuca
Nuca este o sursa excelenta de proteina si de grasimi sanatoase, ajutand atat la sanatatea creierului, cat si la cea a inimii.