Paste gratinate cu dovlecei
Daca iubiti pastele cu branza, atunci neaparat trebuie sa incercati aceasta reteta care imbina perfect branzeturi cu dovlecei deliciosi si aromati.

Dovleceii folositi in aceasta reteta sunt din doua soiuri diferite, verzi si galbeni, foarte delicati si aromati.

Paste gratinate cu dovlecei

Ingrediente
1 ceapa
1 ardei gras
1 dovlecel mic verde
1 dovlecel mic galben
50 gr de mozzarella
50 gr de telemea proaspata
250 gr de paste (pene)
– mozzarella pentru a fi pusa peste paste – aproximativ 50 gr

Intr-o tigaie am calit usor ceapa si ardeiul gras. Am adaugat apoi dovleceii tocati cubulete mici.
Intre timp, am pus la fiert pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand si dovleceii s-au inmuiat, am adaugat in tigaie 50gr de mozzarella si 50gr de telemea, date pe razatoare. Am amestecat pana s-au topit si am adaugat peste pastele.

Am turnat totul in o forma de copt si am presarat peste inca aproximativ 50gr de mozzarella.

Am pus totul la cuptor, pana cand s-a format o o crusta aurie peste.