Beneficiile Vitaminei C, in ce alimente o gasesti si cum le poti integra in meniul tau
Cred ca stim cu totii ca vitamina C este buna pentru imunitate. Totusi, este interesant de descoperit modul in care ea aduce beneficii organismului nostru si – astfel – il ajuta sa isi intareasca sistemul de aparare.
Vitamina C iti intareste sistemul imunitar pentru ca sustine mai multe functii ale organismului. In plus, este si un antioxidant si astfel ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si la reducerea inflamatiilor din organism.
Vitamina C este esentiala pentru productia de colagen in organism si la dezvoltarea si repararea tesuturilor din organism. Astfel, vitamina C ajuta la o vindecare mai rapida a ranilor, dar ne ajuta si sa avem oase, dinti, piele si cartilagii sanatoase.
Vitamina C  este considerata ca fiind una din vitaminele de baza pentru o buna sanatate a coloanei vertebrele. Poate avea chiar un rol de usurare a durerilor in afectiuni ale coloanei, precum spondiloza sau hernia de disc, pentru ca are si un rol antiinflamator, pe langa cel de sustinere a productiei de colagen.

Beneficiile Vitaminei C

Productia de colagen
Vitamina C este esentiala in productia de colagen in organism. Colagenul se regaseste in oase, piele si articulatii. De asemenea, are un rol important in productia de noi celule epiteliale si a vaselor de sange. 

Vindecarea ranilor
Vitamina C ajuta la productia de colagen, care ajuta la vindecarea ranilor si a formarii de noi tesuturi.  

Absorbtia fierului
Vitamina C ajuta la absorbtia mai buna a fierului din surse vegetale. 

Antioxidant
Vitamina C este antioxidanta si ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care pot cauza inflamatii in organism.

Antihistemic natural
Vitamina C este un antihistemic natural pentru ca ajuta la productia unei enzime ce metabolizeaza histamina. 

Unde gasesti vitamina C?


Vitamina C se gaseste din belsug in multe alimente. Avem o gama variata de surse din care sa alegem pentru a avea o dieta bogata in alimente ce contin vitamina C: ardeiul verde, citricele, capsunile, broccoli, varza de Bruxelles, rosiile, kiwi si chiar si cartofii!
In plus, poti consuma aceste alimente crude sau gatite. Totusi, pentru a nu pierde din vitamina C, ia in calcul sa le gatesti rapid, preferabil pe aburi. In acest caz, concentratia de vitamina C scade cu doar 9-15%!

Daca iti doresti sa incluzi in dieta ta mai multe alimente bogate in vitamina C, iti recomand sa incerci retetele de pe blog ce contin ardei, capsuni, varza de Bruxelles, broccoli sau mazare.