Luna asta nu am reusit sa onorez decat o singura (hai, poate doua) provocari culinare. Prima este provocarea secreta (propria-mi provocare ;)), unde am primit blogul lui Alice Albinuta.

Am ales o reteta rapida, ca doar v-am zis ca lenea a fost mare luna asta :)): cartofi in malai.

Iata cum i-am facut.

Ingrediente 
1 kg de cartofi
sare dupa gust
vreo 3-4 linguri de malai
1 lingurita de boia
un praf de piper
putin ulei

Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete. I-am stropit cu putin ulei si i-am amestecat bine sa se unga fiecare. Am presarat peste sare, piper si boia si am mai amestecat pana s-au colorat. La final, am presarat lingura cu lingura malaiul, amestecand de fiecare data sa se lipeasca bine malaiul pe cartofi.
Apoi i-am rasturnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am rasfirat cat de mult. I-am dat la cuptorul incins, la foc mare pentru prima jumatate de ora. Apoi am redus focul la minim si i-am mai tinut pana s-au patruns complet.
I-am servit cu mujdei cu marar si mici 🙂 A fost pranzul perfect de sambata! :))