Ou posat cu avocado si ton
Niciodata nu m-am putut obisnui sa am mic dejunuri copioase la prima ora. Sunt mai degraba omul care isi bea cafeaua si apoi nu mai are treaba. Maxim accept un iaurt cu granola facuta de mine sau poate un smoothie cu fructe de padure. Usor si dulce-acrisor.
Dar uneori, dimineata tarziu, imi place sa ma bucur de un brunch mai bogat si mai consistent. Am impresia ca atunci am si timp sa ma organizez si parca toata lumea mananca mai bine si e mai atenta la ceea ce se intampla in farfurie.

Din aceasta categorie fac parte preparatele pe baza de ou. Iar cand am norocul sa am si oua de case proaspete, ne place foarte mult sa le servim posate si moi.

Am invatat tarziu sa prepar ouale astfel si pe la noi nu era obiceiul sa preparam ouale asa, desi in unele carti de bucate le-am gasit sub numele de „oua romanesti”.

Cum prepar ouale posate
Gasiti o multime de video-uri pe net cu sfaturi si cu recomandari de tot felul de gadget-uri. In schimb, eu le fac cat se poate de simplu. Pregatesc oul: il sparg si il pun intr-un bol mic. Acest pas este important pentru a-l putea introduce in apa cat mai usor. Pun la fiert apa cu putin otet si cand ajunge la punctul de fierbere, amestec sa se formeze un vartej. In mijlocul acestui vartej pun usor oul din bol si las sa fiarba.
Specialistii stiu dupa cronometru sau din priviri cand oul are consistenta dorita.

Cum eu nu sunt nici specialist si cronometrul este dat peste cap de miile de intreruperi ale gatitului cu copiii pe langa tine, trisez. Scot pe o paleta oul si il ating usor cu degetul. Si imi dau seama daca mai are de stat sau pot sa il scot 🙂

Oul este ultimul pas. Cand il scoateti, ar trebui sa fie toate pregatite si sa si puteti servi masa.

Prin urmare, pregatiti astfel ingredientele:

*deschideti conserva de ton si lasati-o la scurs intr-o sita
*curatati si zdrobiti un avocado si stropiti-l cu zeama de lamaie; condimentati-l cu sare si piper si optional, putin usturoi
*cat timp oul este la fiert, prajiti felia de paine

Cand ati scos oul, asamblati rapid toast-ul si serviti.
Pofta buna!

Citeste si 3 moduri de a servi ouale