Aveam o cutie cu rahat turcesc si pentru ca o tot mutam prin dulap, am decis ca e mai bine daca o voi folosi in o prajitura. Am cautat si eu pe internet si am gasit aceasta reteta si mi s-a parut perfecta pentru noi.
Am pregatit-o impreuna cu copiii si a iesit o minunatie de chec pufos si aromat.

Ingrediente
6 oua
150 gr de zahar
200 gr de faina
1/2 pliculet praf de copt
125 ml ulei
esenta de vanilie
aproximativ 200 gr de rahat + 1 lingura de faina


Chec cu rahat

Mai intai am taiat rahatul cubulete si l-am pus intr-un bol. Am presarat peste el lingura de faina si am amestecat bine.

Apoi am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma tare, am incorporat si zaharul si am continuat sa il bat cu mixerul pana cand am avut o bezea care facea „tepi”.
In alt vas, am frecat galbenusurile cu esenta de vanilie si apoi le-am adaugat peste albusuri. Am amestecat usor, cu o spatula, iar apoi am adaugat si faina amestecata in prelabil cu praf de copt.

La final am adaugat si bucatelele de rahat si am amestecat usor.

Am turnat compozitia in o tava de chec tapetata cu hartie de copt si am pus la copt la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa ce s-a racit, l-am pudrat cu zahar pudra.

Vezi si alte retete de chec AICI