Nucile de Brazilia – beneficii pentru sanatate
Inceputul anului este perioada rezolutiilor. Ne dorim sa fim mai buni, sa fim mai sanatosi, sa facem mai multa miscare, sa mancam mai sanatos, sa evitam excesele, sa petrecem mai mult timp cu cei dragi sau sa citim mai mult.
Dar aceste rezolutii par uneori atat de mari, incat par imposibil de urmat pe termen lung. Mai ales ca indata ce incepem cu rutina obisnuita, cadem in aceleasi capcane cu care mintea noastra este deja obisnuita. Si devine extrem de dificil sa facem schimbari concrete.
Pentru familia noastra, finalul anului trecut a adus si mai multe contacte cu spitalele. Iar in vremurile acestea, pe langa problemele oricum complicate ale sistemului de sanatate romanesc, se adauga si masurile din perioada de pandemie. Teste PCR, saloane in zona tampon, imposibilitatea de a-i vizita pe cei dragi in spital…si toate acestea te fac sa fii mult mai atent cu sanatatea ta!
Iar daca marile rezolutii par prea dificil de tinut, puteti incerca metoda micilor obiceiuri sanatoase care sunt mult mai usor de implementat in viata de zi cu zi si se pot respecta mult mai usor.

Unul dintre exemplele mele preferate sunt nucile de Brazilia.
In trecut, simteam adeseori nevoia sa consum sare. Iar aceasta pofta de sarat deseori ma ducea in zona de mancaruri nesanatoase, cu multa sare si grasimi. Am tot citit despre acest subiect si am gasit informatii despre nucile de Brazilia, foarte bogate in seleniu. Mi-am luat o punga si am inceput sa condum 2-3 nuci/zi si pofta de sarat a disparut dupa aceea.

Si asa am descoperit cat sunt de sanatoase aceste nuci si cum, consumand si o cantitate mica, putem beneficia de numeroasele lor proprietati.

Nucile de Brazilia sunt sursa naturala cea mai importanta de seleniu! Cu doar doua nuci, acoperiti 100% din doza zilnica recomandata de seleniu.
Seleniul este foarte important pentru organism si sustine buna functionare a sistemului endocrin, al sistemului imunitar si al sistemului cardiovascular. De exemplu, tiroida contine cea mai mare concentratie de seleniu din organism. 

Nucile de Brazilia contin magneziu, calciu, fosfor, zinc si proteina vegetala. 

Nucile de Brazilia scad riscurile de boli de inima sau de diabet tip II.

Are rol anti-inflamator in organism si este o sursa buna de antioxidanti. 

Asadar, una din rezolutiile mele privind sanatatea este de a consuma zilnic cateva nuci Braziliene. Sunt si foarte gustoase, iar pentru un obicei atat de marunt, atat de usor de adoptat si respectat , beneficiile pentru sanatate sunt cu adevarat importante.