IMG_8134

Aceasta mancare am pregatit-o ca raspuns la provocarea saptamanii de pe micutul si tare dragul meu grup culinar de pe Facebook. Saptamana aceasta am avut ca „tema” sa pregatim o reteta cu dovlecel si am vrut sa pregatesc ceva nou – cel mai adeasea pregatesc dovlecelul fie in mancare scazuta, pane, la gratar sau cu paste.
De data asta insa am ales sa pregatesc o mancare de dovlecel cu spanac si ou, dar saptamana asta am aflat de alte doua retete interesante una cu dovlecel crud(de la Silvia) si o supa de dovlecel cu fenicul. Abia astept sa le incerc!

IMG_8132

Ingrediente

2 dovlecei potriviti
1 capatana de usturoi
marar
2 maini de frunze de spanac
2 rosii
5 oua
sare, piper
ulei

Dovleceii i-am taiat cubulete si i-am pus in tigaie cu putin ulei si usturoiul pana s-au inmuiat. Am scurs lichidul lasat de dovlecel.

Intre timp am pregatit rosiile – am taiat felii si am pus deoparte vreo 6 felii – cat sa acopere vasul in care planuiam sa pun dovlecelul. Restul de rosii l-am tocat cubulete si l-am amestecat cu dovlecelul.

IMG_8136

Am batut ouale cu sare si piper.

Am mai amestecat cu dovlecelul mararul si spanacul. Am pus amestecul in vasul de yena si am turnat peste ouale. La final am pus peste mancare feliile de rosii si am dat la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Am servit cald langa aripioare de pui, dar a fost grozav si a doua zi la micul-dejun!

IMG_8143