Am promis eu cu destul de mult timp in urma ca o sa vorbesc despre eforturile mele de a-mi organiza cat mai eficient timpul.

Asta pe principiul – extrem de simplist – ca daca fac public efortul meu, probabil am mai mari sanse sa ma tin de treaba.

Daca pe vremea aceea lupta cea mai mare se dadea efectiv cu folosirea ineficienta a timpului (mai pe romaneste – taiat frunza la caini; frecat menta etc), acum sunt in situatia in care cu greu mai e timp de ceva, cu ore la scoala, ore intrafic, proiecte si teme.

Aseara am facut un mic test cu aceasta placinta.
Dupa ce am introdus cele 8 ore de somn obligatorii (eu fac parte din categoria oamenilor care nu pot functiona fara somn), cele 8 ore de scoala, cele 2 ore pierdute in trafic si lasand cate o ora pentru mancare, ingrijire personala (creme si lotiuni :)) si plimbarea cainelui, am mai ramas cu doar 2 ore libere pentru ceva invatat/citit.
Putin?
Incercati sa completati si voi placinta minune si veti suferi un soc al modului in care zboara timpul pe indatoriri si ramane atat de putin pentru noi.
Si atunci cum sa nu te minunezi ca nu mai ai vreme de nimic?!
Iar acesta este un exemplu ideal, in viata aceea ideala unde nu nimeresc in blocaje de trafic, nu mi se face somn dupa masa si atipesc de amiaza si toate merg ca unse. Dar viata nu este asa, si acest mic tabel nu va ajuta decat sa constientizati cat este de pretios timpul si cu ce usurinta zboara. Brrrr!
(Puteti sa faceti un pas mai departe si sa incercati aceasi chestie pe intreaga saptamana – aici!)

Ok, deci acesta ar fi primul pas: constientizarea ca ai activitati majore care inghit orele unei zile si ca putinul timp ramas trebuie valorificat.
Deocamdata, unul dintre primii pasi pe care am decis eu sa ii fac este sa ma decid asupra unor obiceiuri de care am nevoie ca om si sa (:D) imi limitez timpul in fata calculatorului – prea multa vreme pierd aruncand oprivire peste Reader (sa vad cine ce a mai scris) sau peste mail – fara a face nimic concludent.
Va urma! 😉