Lucruri pe care vreau sa le fac in acest an
Citisem undeva ca ianuarie nu ar trebui sa fie luna rezolutiilor. Este prea multa presiune pe inceputul de an, prea mare agitatia, intoarcerea la un program obisnuit dupa vacanta…este dificil sa te tii de angajamentele pe care le iei fata de tine insuti.
Dar poti incepe anul cu blandete si rabdare. Iar mai apoi, cand simti ca se aseaza lucrurile, cand reintri in ritm, e timpul sa faci micile schimbari pe care ti le doreai.
De aceea, de aceasta data nu mi-am inceput anul cu nici un fel de rezolutii. Iar acum, dupa ce a trecut (cat de cat) agitatia inceputului de an, ma simt mai inclinata sa iau decizii pentru noul an.
Va scriu mai jos lista mea si sper sa va inspire si pe voi sa va faceti o (noua) lista de rezolutii pentru acest an.

Lucruri pe care vreau sa le fac in acest an

 1. Sa fiu mai blanda cu mine
  Ani de zile am tras de mine, deseori dincolo de limita. Desi am facut lucrurile cat de bine am putut in acele clipe, rareori am fost si multumita de mine. Si imi doresc sa schimb acest lucru in acest an.
  Stiu ca nu e o schimbare care se poate face peste noapte, mai ales cand vocea mea interioara este atat de obisnuita sa fie critica. Dar o sa ma invat sa imi vorbesc si mie cu blandete. 
 2. Sa spun NU
  Acest aspect mi se pare foarte inselator. Vedeam adesea acest sfat si consideram ca eu nu am o problema cu asta. Dar de curand mi-am dat seama ca am o problema in spune NU din dorinta de a nu intra in conflict cu nimeni. Si vreau sa invat sa spun NU cu curaj si asumare, in speranta ca astfel nimeni nu vaa lua refuzul meu ca pe ceva personal si va intelege nevoia mea de a pune limite. 
 3. Sa prioritizez timpul de relaxare
  Relaxarea poate veni in multe feluri. Nu e nevoie neaparat sa ajungi in insule exotice sa te poti relaxa. Si vreau sa gasesc si sa pretuiesc mici momente relaxante de peste zi.
  De exemplu, zilele trecute, cand am iesit sa duc hrana la caini, nu m-am grabit inapoi in casa (asa cum fac de obicei), ci am tras o joaca cu ei. Si a fost revigorant si foarte relaxant. Un moment simplu, de prezenta, cu asa un efect puternic asupra starii mele de spirit! M-am gandit si sa cumpar lesa pentru caini si sa incepem chiar sa iesim la plimbare impreuna (fiind mereu liberi in curte, nu au nevoie neaparat de plimbare speciala).
  Ideea este ca vreau sa gasesc astfel de momente peste zi. Un moment in care sa savurez cafeaua saua o cana buna de ceai dupa-amiaza, un dus fierbinte sau o seara in care sa lenevesc cu o carte nuna in mana. 
 4. Sa incetez sa ma mai compar cu altii
  Aici un rol foarte mare il are social media (ma ales Instagram). Imi este foarte-foarte-foarte greu sa nu ma compar cu imaginile pe care le consum. Desi stiu teoria, desi stiu ca sunt doar imagini atent selectate, imi este foarte dificil sa nu pic pe panta comparatiei.
  Pe langa exercitiul pe care doresc sa il fac pentru a nu mai face asta, vreau si sa ma ajut. E important sa imi creez si un mediu potrivit, nu doar sa lupt impotriva curentului (ceea ce poate fi extrem de epuizatnt!). Asadar, dau unfollow conturilor care nu imi aduc efectiv valoare si sunt atenta sa pastrez cat mai multe conturi de oameni reali. 
 5. Sa invat ceva nou
  Sunt adepta principiului ca invatam toata viata. Si vreau in acest an sa incep sa invat (sa imi dezvolt mai bine aptitudinile) in 2-3 directii diferite. Inclusiv cursuri (online) si timp special dedicat pentru asta.