Obiceiuri realiste pentru a avea grija de tine
In ultimii ani a devenit tot mai evident ca este nevoie sa avem mai bine grija de noi pentru a face fata diverselor provocari ale realitatii vietii de zi cu zi. Dar multe obiceiuri par greu de implementat si uneori este descurajant sa te gandesti ca e nevoie sa aloci atat de multa energie cand oricum simtim ca esti la capatul puterilor.
Dar poate este cazul sa ne gandim si la mici bucurii care nu necesita din partea noastra un efort intens pentru a le realiza.
Pe de o parte, poti sa te gandesti la lucruri care te pasioneaza si pe care poti sa ti le cumperi pentru a-ti oferi un mic rasfat.
In functie de necesitatile si pasiunile tale, lucrurile pe care ti le poti cumpara pot fi foarte diferite. Poti sa te gandesti la produse speciale de hobby, daca esti pasionata de ceva anume, poti sa iti cumperi ghivece de flori speciale daca te relaxeaza ingrijirea florilor, poti sa alegi cele mai bune creme antirid pentru o rutina de ingrijire profunda, poti sa achizitionezi diferite abonamentele digitale pentru ore de yoga sau meditatie, sa te rasfeti cu top parfumuri arabesti sau sa iti cumperi cartile pe care doresti sa le citesti.
Apoi, poti presara pe parcursul zilei mici momente care sa te ajute sa te echilibrezi. Dintre acestea, voi pomeni cateva.

Obiceiuri realiste pentru a avea grija de tine

Concentreaza-te pe momentul prezent, nu pe viitor
Anxietatea se strecoara adeseori in viata noastra si ne pune stapanire pe ganduri. In loc sa ne concentram pe ceea ce facem acum, ne lasam complesiti de imposibil de lunga lista de sarcini care ne asteapta.
Incearca sa iti aduci mereu gandurile in prezent si sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut acum. Lista de sarcini deseori este adaptabila, uneori lucruri de pe lista isi pierd importanta sau dispar de la sine. 

Renunta la multitasking
Oricat ar parea de atractiv sau oricat de productiv ti se pare ca esti cand jonglezi cu mai multe sarcini simultan, adevarul este ca foarte putin oameni pot gestiona eficient un astfel de stil de lucru.
Chiar daca pare ca faci bine sarcinile, oboseala mentala care apare in urma faptului ca schimbi mereu si constant “macazul”, s-ar puteaa sa fie un pret foarte mare de platit. Iar calitatea muncii este posibil sa aiba de suferit.

Mai multa miscare si aer proaspat 

Chiar si atunci cand esti foarte aglomerat, rezerva-ti timp sa faci miscare si sa iesi sa respiri putin aer proaspat. Nu e nevoie sa faci ceva complicat sau intens (decat daca iti doresti si tu asta!). Dar sunt zile in care e suficienta o plimbare relaxata in parc sau sa alegi drumul mai lung spre casa.

Sa citesti mai mult 
Lectura poate fi un rasfat care iti poate schimba complet viata. Este mai putin important ceea ce citesti, ceea ce conteaza este sa o faci cu placere si saaa poti sa te deconectezi. 

Gaseste momente in care sa meditezi
Pe multi ii descurajeaza meditatia pentru ca se gandesc ca e nevoie sa stea izolati in o camera, in liniste absoluta, cu ochii inchisi. Dar adevarul este ca meditatia poate fi exersata si in timpul altor activitati. De exemplu, am citit despre oameni care exerseaza meditatia in timpul dusului sau a spalatului vaselor. Gaseste forma de meditatie potrivita pentru tine si incearca sa o adaugi in rutina zilnica.