Intrebari pentru prima zi de scoala
Anul acesta ne asteapta probabil cel mai diferit si stresant inceput de scoala din cate ne amintim. Niciodata nu au fost atat de multe necunoscute, atatea temeri, atatea griji si atat de multe schimbari ca in acest an. Parca nici nu mai e loc de emotiile acelea pozitive, bucuria inceperii unui nou an, a unei noi clase, trecerea in o noua etapa.

Pana ce si lista de cumparaturi pentru inceputul anului a devenit profund diferita. Nu ne mai gandim doar la caiete, penar, ghiozdan, bloc de desen, acuarele sau creioane, ci si la dezinfectanti de maini, masca sau cadrul in care copiii nostri pot continua sa invete (si) online.

Indiferent de deciziile pe care le vom lua ca parinti privind scoala copilului nostru, scoala oricum incepe. Si dincolo de incertitudini si de schimbarile profunde, trebuie sa le aducem atat motive de bucurie legate de acest eveniment, cat si sa ii incurajam sa se deschida in ceea ce priveste temerile pe care le resimt ei legate de acest moment.

In aceste luni, copiii au auzit destule despre virus, covid, masca, spalat pe maini, dezinfectat, risc de infectare s.a.m.d. Poate unii dintre ei s-au si confruntat cu boala in familie. Fiecare a internalizat in mod deosebit aceste informatii si acestea ii pot influenta in mod diferit, in functie de natura lor.
Poate nu se deschid usor, de aceea puteti incerca sa va ajutati putin si de o astfel de abordare.

In plus, e distractiv! 🙂
Ii puteti ruga sa completeze cu astfel de mic chestionar in fiecare an si sa vedeti cum evolueaza preferintele lor.

Natalia mi-a mai dat o idee foarte buna pentru un astfel de chestionar: sa il recitim si la sfarsitul anului si sa vedem ce s-a indeplinit din ceea ce ne doream si daca motivele pentru care ne faceam griji au fost cu adevarat justificate!

Intrebari pentru prima zi de scoala

Puteti descarca pagina cu acest mic chestionar pentru copii de aici -> INTREBARI PENTRU PRIMA ZI DE SCOALA – PDF GRATUIT

Incurajati copilul sa completeze acest mic chestionar oricand in perioada urmatoare. Daca sunt mai mititei, puteti sa scrieti voi raspunsurile dictate de ei.
Optional, puteti pune foaia completata cu raspunsurile intr-un plic frumos decorat, pe care sa il deschideti la sfarsit de an.
Sau puteti sa adunati si alte mici amintiri (un desen al copilului cu prima zi de scoala, amprenta mainii sale etc) si sa le puneti intr-un borcan sau o cutiuta decorata si care sa fie o capsula a timpului pentru finalul de an.
Sper ca acest mic chestionar sa va ajute si sa aveti cateva activitati frumoase impreuna, dar si sa fie un motiv de a discuta cu copilul despre grijile sale privind noul an!