Tare mult imi place sa plec la drum cu copiii, dar pe cat de mult imi place sa merg impreuna cu ei cu masina, pe atat de groaza imi este de pregatirile pe care trebuie sa le fac! Ca sa imi fie mai usor, mi-am pregatit o mica lista pe care vreau sa o impart si cu voi, plus cateva trucuri pe care le aplic eu in timpul drumurilor mai lungi.

MANCARE
La categoria mancare, apa e de baza. Cat erau mici, copiii aveau sticlute cu cioc sau cu pai, dar de cand sunt mai maricei (6 si 2 ani au acum), de cate ori plecam la drum, luam cateva sticle de apa la jumatate si beau direct din sticla.

Cand a trebuit sa facem drumuri lungi, mai ales vara, m-am orientat spre mancare usor de preparat si care nu risca sa se altereze de la caldura. Tin minte ca primul drum facut cu fetita cea mare la Bucuresti, adica 8-9 ore de mers cu masina cu un copil mic, am apelat la borcanase si cereale pentru bebelusi.
Un truc pe care il folosesc in masina, este sa folosesc un cosulet de plastic in care sa le pun gustarile si il pun la indemana lor. Mai iau vesela usor de folosit – 1-2 farfurii, lingurite si pun si un cutit mic pentru ca nu se stie cand imi cer sa feliez un mar.

 

PLIMBARE & COMFORT
Copiii au fost amandoi purtati, deci sistemele de purtare au fost nelipsite. In plus, in masina mai avem cate o paturica si pernute pentru cand adorm.

 

TRUSA MEDICALA
Cosmarul deplasarilor a fost raul de masina. Asadar, mi-am facut o mica trusa de interventie pentru astfel de incidente: servetele umede (va recomand sa alegeti ceva cu miros foarte delicat pentru ca mirosul puternic le-ar putea accentua raul de masina), prosoape de hartie, pungulite suficient de mari pentru a putea sa le tina la gura, medicamente de rau de masina. Tineti totul intr-o punguta cu sina si eventual puneti-le cat mai la indemana.

Si apropo de la indemana: legati pe spatele scaunului un suport textil de pantofi si folositi spatiile pentru a pune cele necesare: punguta de mai sus, scutece curate, apa etc

 

ACTIVITATI
Luati cu voi cateva lucruri care sa tina copilul ocupat. Au aparut carti de pictura cu apa, puteti sa ii lasati sa deseneze pe geamul masinii cu carioci speciale sau pur si simplu sa coloreze cu creioane si carioci. De asemenea, stickerele ii pot tine indelung ocupati.

 

ALTELE
Nu uitati de:

  1. Aparatul foto: sa imortalizati vacanta! 😉
  2. CD cu muzica de copii: sa aveti ce canta pe drum
  3. Jucarii si carti: sa va jucati si sa citit

Sfat:

  1. Daca aveti posibilitatea, lasati copilul sa vada pe GPS unde va aflati si unde trebuie sa ajungeti
  2. Puneti cateva stickere cu orele la care veti face pauza si lipiti-le langa ceasul masinii, astfel incat copiii sa stie clar cand urmeaza o pauza de mers