jucarii de vara

Traiam cu impresia ca e suficient sa ai o curte sa stea copiii pe afara. Poate era asa pe „vremea” noastra, cand in casa nu erau cine stie ce atractii, dar acum e mai greu. Si nu ma refer neaparat la tehnologie, ci si la minunile de jucarii si carti care populeaza cam orice casa cu copii.
Deci e nevoie sa facem si curtea putin mai distractiva.

Nu, nu e nevoie de mare efort. Si o sa va povestesc mai jos de cateva accesorii simple, cu mare efect, care tin copiii ocupati sau facand miscare in aer liber.

1. Pe primul loc trebuie sa pun neaparat tricicleta si trotineta.
I-am luat mai intai Nataliei o tricicleta, pe la 1 an si inca si in zi de azi o foloseste. I-am mai cumparat si o tricicleta simpla (care nu poate fi impinsa) si le foloseste ea dupa chef si toane. Pedaleaza cu viteza, inventeaza jocuri, si e o bucurie sa ii vad obrajorii imbujorati si sa ii aud rasul fericit cand trece in viteza pe langa mine.
Alaturi de tricicleta, trotineta a fost un urias succes! Initial i-am dat-o doar in casa, pana s-a invatat cu ea. Apoi, cand prindea viteze cam prea mari, am scos-o in curte si abia atunci a inceput spectacolul.
Acum, ne gandim sa ii luam si la Robert o tricicleta noua, mai ales ca stim ca este o investitie pe termen lung.
*triciclete si trotinete gasiti aici

2. Toboganul (aproape obligatoriu de folosit cu piscina gonflabila 🙂 )
Oh, cata veselie a adus aceasta jucarie! Folosita simplu in 3 anotimpuri, iar vara mutata cu baza in piscina cu apa a copiilor. Ce mai distractie, cata balaceala, cata alergatura.
Natalia toata iarna pomeneste joaca in apa cu toboganul si abia apuca vara sa il instalam din nou. Si sincer, si noi! 🙂

3.  Cutiuta cu nisip
Aici aveti multe variante. Puteti avea pur si simplu o groapa cu nisip in curte. Puteti folosi o piscina veche pe care sa o umpleti cu nisip. Sau sa achizitionati cutii speciale.
Noi am avut pisicina si o acopeream cu o folie de plastic, dar chiar si asa, veneau pisici noaptea si isi faceau nevoile in nisip. As vrea acum sa cumparam si noi o cutiuta din aceea cu tot cu capac, sa evitam astfel accesul animalelor in nisipul copiilor.

4. Jucarii de impins/tras
Mai ales la copiii mici sunt un motiv de super-distractie si – cel mai important – de exersare a mersului. Sunt ieftine, majoritatea foarte longevive si copiii le adora. Noi avem o colectie in curte, fiecare copil are pe alese.

5. Mingi (de toate dimensiunile)
Ai nostri adora mingile, sa dea cu piciorul in ele, sa le arunce si sa le fugareasca. Cred ca sunt un accesoriu obligatoriu in orice curte cu copii! 🙂

6.  Ustensile de gradinarit 
Copii se bucura mult sa ne ajute in gradina si sa ne imite cand lucram. De aceea avem si mini-ustensile de gradinarit si ii lasam si pe ei sa ajute. Nu doar ca sunt foarte implicati si fascinati, dar e si o lectie buna despre responsabilitate si munca.

7.  Ustensile de curatenie si de reparatii
Pe acelasi principiu ca si mai sus, copii adora sa imite actiunile noastre si sa ne ajute la treaba. De aceea avem in curte maturi mici, farase mici, trusa de scule si ei isi fac adeseori de lucru pe langa noi.

8. Bucatarie, vase, set de picnic 
Una dintre cele mai faine activitati este „gatitul” cu noroi si plante de prin curte. De aceea, avem pe afara cateva accesorii care sa ii ajute: o bucatarioara mica de plastic, cateva vase de jucarie, dar si vase de ale noastre, sparte sau uzate.

9. Baloane de sapun
Mai e nevoie sa scriu aici? 🙂 Da, sunt ieftine si creeaza dependenta. Copiii adora si sa sufle sa faca balonase, dar si sa le fugareasca.

10. Un mic refugiu
Fie ca este o casuta de lemn, de plastic, un cort pentru copii sau pur si simplu un cort facut dintr-un cearceaf vechi, copiii adora sa aiba un loc unde sa se refugieze, un coltisor al lor, unde sa isi aranjeze jucariile si sa creeze o lume fantastica. Este grozav sa le oferiti acest spatiu si sa il umpleti chiar voi cu povesti si magie.

Lista poate continua, fara indoiala. Am enumerat doar ce a avut succes pana acum la noi, dar sunt sigura ca ne vom imbogati „arsenalul” an de an, iar alte jocuri si jucarii gasiti si voi aici. Eu sunt mereu atenta la ce le-as putea oferi pentru a-i tine cat mai mult ocupati la aer curat, deci sunt mereu in cautare de idei si m-as bucura daca mi-ati povesti ce functioneaza si la voi.