natalia 5 ani

In drum spre casa, Robert are rau de masina. Eu ma agit intepenita intre doua scaune de masina, ii imping nerabdatoare picioarele lungi sa gasesc apa si servetele. Ea se trage si ofteaza ingrijorata. Asteapta sa termin cu Robert si apoi, cu glas stins, propune:
-Sa il ducem pe Robi la doctor, sa ii asculte inimioara, sa il ajute sa se simta bine.
Ma opresc din forfota mea, ii zambesc si comentez:
– Ce inimioara minunata ai tu, Nati!
– Mami, eu am mai multe inimioare. Una pentru fiecare.

Da, asa este, fetita asta este toata numai inimioare. Are inimioare iubitoare in piept si in palme si in talpi. Este simtitoare ca un fluturas, orice adiere o face sa framete din aripi. Dar tot ea aduce cu ea soarele si gingasia, veselia si energia zilelor noastre pline.

Cu ea fiecare zi este o provocare.
Pe de o parte, temperamentul ei imi intinde enorm limitele. Iar apoi, in mijlocul furtunii, se dezvaluie un copil atat de cald si de iubitor, care e doar in cautarea lui insusi, in cautarea raspunsurilor pentru lumea asta mare.
Iar in ultimul an am descoperit in ea un suflet uimitor. Dragostea ei fata de Robi este atat de mare, incat deseori ne lasa cu ochii in lacrimi si muti de uimire. Da, mai apar imbranceli scurte sau vorbe aruncate la suparare, dar acele momente cand ii poarta de grija, cand ii ofera jucariile ei, cand il invata una-alta, acele momente ne raman in minte.

 

 

 

Natalia a noastra mica a facut 5 ani. Numar rotund, ca obrajorii ei bucalati.

Natica mica si fara frica. Dragoste navalnica si pupici furati, nerabdatori.

La multi ani, taifunul nostru.