Advent 2018 – ziua 1

 

Anul acesta decembrie a debutat cu o vreme extrem de geroasa. Din lipsa de organizare si multe sarcini care m-au impiedicat sa ma ocup de gradina, nu am apucat sa protejez dafinii si rozmarinul. Din fericire, cel putin pana acum, nu par sa fie afectati si vreau sa ma ocup de ei zilele acestea, cu atat mai mult cu cat vreme se incalzeste.

Ziua Nationala este si ziua in care incepem calendarul de Advent. Intr-o discutie cu Natalia, in care o intrebam ce i-a placut cel mai mult din anii trecuti, mi-a enumerat exclusiv activitati facute impreuna. Prin urmare, in acest an vreau sa fac un efort si sa presar zilele cu cat mai multe activitati pe care sa le facem impreuna. Mizez ca acestea sa ma mai relaxeze si pe mine! 🙂

 

In prima zi am inceput cartea de colorat de la editura Usborne, special de Advent. In fiecare zi se coloreaza o parte din casute, intr-o ordine aleatorie, dupa numaratoarea facuta de ei. Sub fiecare geam sau usa se ascunde un personaj surpriza.

 

 

 
Cu Robert am facut puzzle-uri de Craciun.

Cat timp Robert a dormit de dupa-amiaza, Natalia a mai avut cateva activitati.
A mai colorat cateva stegulete si a repetat ce a invatat la scoala (sunt la epoca de matematica).

Si a mai exersat putin cu aparatul meu vechi. Aparatul e cumparat candva in 2007 si a fost aparatul cu care am facut toate pozele de pe acest blog. Natalia are voie cu el doar in casa (deocamdata) si i-am introdus direct modul manual, deci exerseaza mult cu luminozitatea si focalizarea. Se descurca extrem de bine si este foarte incantata!

 

Apoi a mai modelat cu plastilina 🙂
Si am facut un impreuna un desen cu sezon. Dupa cum se vede, mie imi lipseste complet gena de artist, dar ma relaxeaza coloratul.


Dupa amiaza am mai citit si povesti, alaturi de un ceai cald.
La capitolul meniu am pregatit ceva destul de rapid si traditional: fasole frecata cu carnati la cuptor si varza murata.