Anul acesta am pornit la drum cu trei idei in minte: 
1. Sa aleg haine cu croi clasic si comod. Haine care nu se demodeaza. 
2. Sa folosesc culori considerate in trend in sezonul toamna-iarna 2019-2020
3. Sa ma axez mai ales pe haine simple, fara model sau imprimeu si cu doar cateva piese care sa fie “pete de culoare”. 

Am oscilat daca sa adaug la hainele din imaginea de mai jos si un palton de dama, dar pana la urma am decis sa il las pentru in sezon mai racoros. 
De asemenea, in cautarile mele am vazut si cateva salopete foarte interesante, dar pentru ca eu personal nu stiu sa le pot, am decis sa le las si pe ele pe dinafara. Totusi, doream sa va amintesc de ele pentru ca pot fi o piesa foarte potrivita si in acest sezon.

Am ales sa incep cu haine de baza, fara modele sau imprimeuri. 


Am ales sa merg pe un navy blue si un crem/ivory. 


Va recomand ca la cele albastre sa incercati sa gasiti haine in nuante identice, pentru ca altfel vor fi mai greu de asortat. 
Spre deosebire de acestea, cele crem pot avea nuante diferite.

Este foarte interesant ca numai cu primele doua randuri puteti avea o garderoba cu peste 10 combinatii diferite si cat se poate de frumoase. 
Desigur, imi dau seama ca poate parea foarte putin, dar vreau sa subliniez totusi asta pentru a accentua importanta de a face cumparaturi dupa un plan si nu din impuls. 

Urmatoarele doua randuri pot fi haine cu accente de culoare si care sa vina in completarea bazei de mai sus. 

Urmatorul rand este axat pe culoarea verde (Eden dupa Pantone), iar ca pete de culoare m-am orientat spre nuante de portocaliu (Dark Cheddar), roz (Fruit Dove), dar si nuante de rosu (Chili Pepper si Biking Red). 

De aici totul devine mai usor si maindistractiv: combina 2-3 dintre culori si alege ca una dintre piese sa fie cu un imprimeu. Si avem o multime de posibilitati si accentele sunt cele care dau si personalitate garderobei. 

Cand va alcatuiti garderoba sa fiti atente si sa existe un echilibru intre tipurile de haine. Sa nu va pomeniti ca aveti 10 topuri si 2 pantaloni. 
Prin urmare, calculati si astfel: 

In concluzie, revin la sfatul meu de a porni la cumparaturi cu o structura in minte si sa nu cumparati din impuls. Desigur, puteti face si drumul in sens invers: simplificati-va dulapul si lasati in sifonier doar hainele care se asorteaza unele cu altele si pe care le puteti purta cu adevarat.