Azi va prezint o reteta care nu promitea cine stie ce, dar care s-a transformat intr-o masa absolut delicioasa si foarte eleganta.
Nu e prima oara cand pregatesc friptura de porc asezonata cu mere, dar de obicei le aruncam in tava langa friptura, taiate pe sfert. Erau bune, nici urma de indoiala, dar varianta asta este mult superioara.
Ingrediente
o bucata de carne de porc (eu am avut 2 bucati de spata)
sare si piper
putin ulei
3 catei de usturoi
3 mere mari
3 linguri de miere
3 linguri de otet
sare si piper
Mai intai am pregatit carnea de porc. Am condimentat-o simplu cu sare si piper si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca.
Cam intr-o jumatate de ora, pe cand am vazut ca friptura a inceput sa prinda o culoare frumoasa, am pus la calit intr-o tigaie in putin ulei usturoiul tocat si merele taiate cubulete. Le-am lasat sa se caleasca pana s-au patruns si atunci am adaugat mierea, otetul, sare si piper.
Dupa ce mierea s-a topit si s-a format un sos auriu, am luat tigaia de pe foc si am turnat amestecul peste friptura de porc.
Am mai lasat friptura la cuptor, la foc mic, cam 20 de minute pana mierea din sosul de mere formeaza o crusta peste carnea de porc.
Am servit cu pireu.