Saptamana asta v-am aratat multe retete mai ciudatele, cu ingrediente si combinatii de ingrediente mai neobisnuite, dar toate delicioase. Pentru mine este o provocare sa aduc in bucataria mea cultura culinara din diferitele colturi ale lumii si ma bucur de fiecare data cand descopar ceva nou.
A fost prima oara cand am pregatit chutney si am fost cucerita. Probabil exista numeroase variante, dar acest sos care imbina curajos atatea gusturi contrare este o minunatie.
Asadar, cum tot secretul sta in chutney, pregatiti friptura de porc simplu: cu sare si piper, prajita in ulei incins. Puneti deoparte si pregatiti chutney.
Intr-o tigaie incinsa, intr-o lingura de ulei caliti o ceapa mare, 1 ardei gras rosu.
Adaugati 200 grame de visine fara samburi, 3 linguri de otet de vin rosu, 2 linguri de miere, 100 gr suc de portocale, putin curry si scortisoara.
Dati in clocot si cand se leaga sosul, ridicati de pe foc si amestecati cateva fire tocate de ceapa verde.
Serviti peste friptura de porc.
bravo ama!
am ajuns asadar in india – o mare provocare culinara.peste 30 de condimente intr-o mancare. in india a hrani pe cineva este expresia pura a iubirii. india – explozie a simturilor! liviu
Multumesc mult Liviu! 🙂
Arata fantastic,Ama ! Chiar ma gandesc sa incerc reteta ta ! Poop u !
@Ana-Maria – si cred ca e de o mie de ori mai gustoasa decat arata 🙂 te pup! 🙂
Nu am nici un dubiu….Ce poftaaaa… :)) Il fac sigur!