de ce sa alegi parchet in bucatarie

 

Am asistat deja la zeci de discutii pe tema asta: este bine sau nu sa punem parchet in bucatarie?

Mesterii de obicei spun ca nu. Traditional, in bucatarie se pune gresie. Si totusi…

Totusi, tot mai multa lume alege sa puna si in bucatarie parchet. Si la fel am ales si noi, cu vreo 7 ani in urma. Si nu regret.

Cand ne-am mutat la casa, a trebuit sa amenajam totul in timp record. Am putut sa cumparam casa doar cand am vandut apartamentul si am avut doua saptamani la dispozitie sa amenajam si sa ne mutam. Motivul nostru de atunci de a alege parchet si in bucatarie a fost pentru ca ieseam mai ieftin si era mai rapid. Ne-am spus ca este o solutie temporara, pentru cativa ani si apoi vom pune gresie, mai ales ca parchetul se schimba atat de usor. Ei bine, nu as mai schimba pentru nimic parchetul meu pe gresie.

Apoi, cand mesterii au plecat, am sesizat ca exista o problema la parchet. Asa ca, incepatori absoluti, am dat o fuga la un depozit de materiale de constructii, am luat ce mai era nevoie si intr-o singura zi am ridicat si am pus inapoi parchetul. Singuri. Fara batai de cap, fara praf, fara spart. Iar acesta este argumentul meu cel mai puternic pentru parchet in bucatarie: daca se uzeaza sau pur si simplu te saturi de el si vrei sa schimbi culoarea, intr-o jumatate de zi ai rezolvat! 

Si gresia se uzeaza, se ciobeste. Dar sa schimbi gresie e o aventura, cu mult zgomot si praf. Si neaparat cu mesteri, care sunt mai buni sau mai putini buni, mai harnici sau mai iubitori de bere si tigari. Cum va e norocul.

Cel mai puternic contra-argument auzit este ca parchetul nu rezista bine in bucatarie din cauza apei.
Am sa va fac doua marturisiri.
1. Dupa cum puteti vedea si aici, pe piata exista o oferta mare de tipuri si culori de parchet. Pentru toate buzunarele si preferintele. Noi, dupa cum va spuneam mai sus, presati de timp si cu un buget limitat, am ales cea mai ieftina varianta. Am zis ca o schimbam apoi, pe rand in fiecare camera, cand efortul financiar nu o mai fi atat de mare.
Bun, deci cu parchet laminat ieftin, in 7 ani, nu am avut nici o problema in bucatarie. Parchetul e in stare perfecta. 
2. Nu va imaginati ca sunt vreo zana a indemanarii. Aproape la fiecare spalat de vase vars apa pe jos. Copiii varsa apa zilnic. Am varsta chestii nasoale: oala de lapte gras sau oala fierbinte de ciorba. Se sterge fara probleme, nu se deterioreaza.

In discutiile la care am asistat, cei care sunt impotriva ideii sunt cei care nu au parchet in bucatarie. Cei care au ales varianta asta sunt toti multumiti si nu au avut probleme.

 

Cel mai adesea, parchetul in bucatarie se intalneste in spatiile deschise si/sau mici, unde se evita si acea demarcatie intre parchet si gresie. Vedeti in poza de mai jos cum o camera devine bucatarie, sufragerie si camera de zi.

 

parchet in bucatarie

Si in acest caz, parchetul ofera continuitate din bucatarie spre restul casei si ofera unitate cromatica.

parchet in bucatarie

Parchetul este ideal pentru a intregi un stil rustic al bucatariei.

parchet in bucatarie

Si pentru a oferi caldura spatiului.

parchet in bucatarie

 

Parchetul este rezistent chiar si la intrarea in casa.parchet in bucatarie

Si ofera o pata de culoare cand mobilierul este simplu.

parchet in bucatarie

 

parchet in bucatarie

In incheiere, vreau sa va mai arat o idee foarte interesanta, unde parchetul laminat a fost montat pe peretele din bucatarie, in loc de faianta, cu putin adeziv.

parchet in bucatarie

 

http://amanicolae.ro/shop/

Surse poze 1 2 3 4 5 6 7 8