Cum imi protejez energia si linistea
Resursele noastre de energie sunt limitate. Implementam in viata noastra obiceiuri care sa ne energizeze, dar deseori simtim ca ajungem sa functionam pe minus. Iar ceea ce faceam pana in prezent pentru a ne odihni si deconecta nu mai este suficient sa putem functiona.
Oboseala mentala poate avea repercursiuni serioase asupra intregii noastre sanatati, inclusiv asupra sanatatii fizice. De aceea nu trebuie sa neglijam catusi de putin modul in care avem grija de mintea noastra, de felul in care alegem sa ne consumam energia mentala si de obiceiurile pe care le adoptam pentru a avea liniste in viata de zi cu zi.
Si ca in multe alte aspecte din viata, si aici deseori micile gesturi si obiceiuri pot face o mare diferenta.


Te poti gandi la obiceiuri simple pe care poti sa le adopti peste zi. 

De exemplu, sa te trezesti in zori pentru cateva minute de liniste, sa iesi zilnic la plimbare sau sa faci sport, sa bei ceai in loc de o a doua cafea, sa descoperi hobby-uri in care sa iti folosesti mainile (tricotat, crosetat, desenat, pictat etc).
*La hobby-uri vreau sa fac o precizare importanta: nu trebuie sa faci bine ceea ce faci! Conteaza obiceiul si deconectarea, nu perfectiunea unui eventual produs final. 

Sau sa adopti mici gesturi de ingrijire. Cateva minute in plus petrecute la rutina de ingrijire, o masca hidratanta de fata sau de maini, o baie fierbinte la picioare si un masaj relaxant in talpi sau o rutina simpla de machiaj. Deseori un iluminator de fata, o mascara si un gloss de buze iti pot da o stare de bine care sa te energizeze chiar si in o zi obositoare. 

In plus de aceste obiceiuri care au o componenta fizica, te incurajez sa adopti si obiceiuri mentale pentru a nu iti irosi energia pe lucruri care te secatuiesc.

Cum imi protejez energia si linistea


Iata mai jos mica lista la care lucrez eu:


Nu incerc sa le fac pe toate singura. 

Nu ma implic in discutii in contradictoriu cu persoane care nu vor sa asculte.

Imi ofer spatiu cand simt nevoia sa iau o pauza. 

Nu raspund la telefon cand nu vreau sa vorbesc.  

Imi vorbesc cu blandete si rabdare.

Raspund la mesaje cand pot eu, nu cand imi cer ceilalti. 

Imi ofer timp sa ma relaxez si odihnesc.

Imi aleg bataliile cu intelepciune. 

Desigur, nici zilele mele nu sunt perfecte si mi se intampla sa deviez de la aceste dorinte, dar incerc sa ma readuc cat mai curand pe aceasta linie.