Am scris in trecut despre importanta jucariilor in viata copiilor nostri si am explicat de ce noi, ca parinti, suntem responsabili de alegerile pe care le facem si in aceasta privinta. Cand intrati pe un site care vinde jucarii (ca acesta), veti fi covarsiti de numarul urias de optiuni. Devine tot mai dificil de ales, chiar si pentru mintea noastra adulta. Dar trebuie mereu sa va ganditi ce jucarie dezvolta imaginatia si aptitudinile copilului, atat mentale, cat si motrice. Ce jucarie ii da libertate in joaca si nu il constrange doar la un anumit tip de activitate.
Una dintre cele mai singure alegeri este Lego! 🙂 Noi avem momentan in mare parte doar Lego Duplo pentru ca suntem inca in etapa de copii mici, dar facem incet trecerea spre Lego-ul marunt si spre Playmobil.

Voiam insa sa va arat cat de frumos va puteti juca cu copiii cu Lego (Duplo). Robert, la cei doi ani ai sai, este la etapa in care construieste turnulete si incarca piesele pe roti pentru a fi tren sau masinuta, asa ca atunci cand a vazut ca piesele se transforma in lucruri mai complexe si diferite de ceea ce era el obisnuit sa vada, a fost absolut fascinat. Iar eu abia astept sa mai creasca si sa facem impreuna si machete! 🙂

Totul a pornit de la o floare, care mi s-a parut modelul cel mai simplu si cu piesele cele mai simple. Vazand bucuria lui, am inceput sa ma gandesc si sa caut ce altceva as mai pot construi.

 

A urmat o mica ratusca pe lac, realizata de asemenea foarte usor.

Am adaugat inca o mica vietuitoare micului nostru ecosistem: o broasca testoasa. 🙂

Apoi am facut un salt in istorie si am construit si doi dinozauri care au facut senzatie! 🙂

Aceasta este doar o farama din bucuria lui cand si-a dat seama ce am construit 🙂

 

Am mai facut si mici constructii pe roti: o masinuta de „transport marfa” si un tren….

….dar si un „lego-stivuitor” :))

 

Eu am construit toate acestea doar cu Robert, cat timp Natalia era la gradinita. Pozele le-am facut si pentru ca pe ea vreau sa o incurajez sa construiasca singura toate acestea, inspirandu-se si/sau urmand modelul din poza, adaptand astfel activitatea in functie de varsta si de abilitatia fiecaruia dintre ei. Copiii oricum construiesc si singuri cu Lego, dar uneori le prinde bine putina inspiratie si sa vada ce altceva mai pot construi din micutele cuburi.