A trecut ceva timp de cand nu v-am mai prezentat o carte din biblioteca noastra de copii. Azi a venit randul unei carti foarte populare la noi (pe ambele categorii de varsta): Mama Gasca te invata numerele (o gasiti pe Bebe Librarie aici).
Dar inainte sa va povestesc de carte, trebuie sa va spun ce se intampla la noi cand le citesc povesti copiilor – ceea ce se intampla de cateva ori pe zi. De obicei, le spun copiilor sa isi aleaga o carte si o poveste sau aleg eu. Cand aude asta, Robert isi alege si el o a doua carte si se pune langa noi. In zadar incerc sa ii atrag atentia spre aceasi carte pe care o citesc cu Natalia, el insista sa „citeasca” o carte a lui. Eu incep sa citesc si la fiecare 3 cuvinte simt cum o palmuta ma bate pe brat (mai incet sau mai tare, in functie de cat de repede raspund) si mi se arata cu degetelul o poza din carte, pe care eu trebuie sa o numesc. Prin urmare povestile mele suna cam asa: „A fost odata ca…aia e gaina, da, cotcodac….niciodata, ca de nu ar…. si o valiza, da, e verde… nu s-ar povesti….da, pisica e in copac.”
Pana la urma admir rabdarea ambilor copii care, nici nu stiu cum, reusesc sa urmareasca firul povestii dedicate lor

Revenind la Mama Gasca, aceasta carte reuseste sa ii atraga pe amandoi, dar din motive diferite: Robert e la etapa unde adora sa numere, deci sirurile de gasculite sunt fix pe gustul lui, iar Natalia este mai mult interesata si amuzata de poezioarele care prezinta fiecare numar.

Ca toate cartile lui Tony Wolf, ilustratiile sunt deosebite, calde si frumoase, iar calitatea paginilor este una ridicata si rezistenta, cu pagini cartonate si lucioase. Desenele, desi aerisite, au numeroase detalii dragalase, pe care copiii le descopera cu bucurie. La finalul cartii, copiii descopera alaturi de puii de gasca bazele adunarii si scaderii.