Nimic nu este mai bun in aceste zile urate de vreme indecisa, ploioase, intunecate, decat o ciorbita bogata si gustoasa.
Aveti nevoie de:
carne de curcan pentru supa
1 ceapa
2 morcovi mari
300 grame ciuperci
200 grame mazare
ulei
o frunza dafin
1 lingura faina
3 linguri smantana
1 lingurita pasta ardei iuti (Eros Pista)
sare
piper
tarhon
Curatati carnea de pe oase si taiati-o cubulete.
Curatati si tocati ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati carnea si caliti inca 2-3 minute. Condimentati cu sare, piper si adaugati frunza de dafin. Adaugati putina apa (cat sa acopere) si lasati sa fiarba incet pentru o jumatate de ora.
Adaugati apoi cartofii taiati cubulete si ciupercile, completati cu apa, aduceti la clocot si adaugati mazarea.
Amestecati faina cu smantana si adaugati incet la ciorba pentru a o ingrosa.
Adaugati la final pasta de ardei iute pentru a ii da o aroma picanta.
ati uitat ce era esential: tarhonul :))))))))))))))
reciteste lista de ingrediente 🙂
oare s-a trimis comentariul ? ziceam ca il vad la ingrediente dar nu stiu in ce moment sa-l pun…asta-i culmea!!!
verdeata se adauga la final 😉
Pai daca e cu Eros Pista, devorez cu placere ciorbita ta :)))
Imi plac ciorbitele usor picante 🙂
Pupici si speram ca weekendul sa fie mai insorit 😛
si mie imi place orice e picant 😀 mai ales ciorbele :))
Si cartofi cati se pun? Nu apar in lista de ingrediente.
1-2 cartofi sunt suficienti
[…] Ciorba de curcan cu tarhonCurcan la cuptor cu cartofi taranestiCurcan la cuptor cu legumeFriptura de curcan cu sos de ciuperciPiept de curcan cu sos cremos de pestoTocanita de fudulii de curcan […]