Anul 2009 e aproape gata. Numaram deja in ore/minute apropierea de finalul unui an cu bune si cu rele. Nu vreau sa fac un bilant pentru ca nu vreau sa pun in cumpana. E drept ca au fost din toate si inca din plin. Dar vreau sa ma gandesc la noul an si desi nu am marturisit, mereu am mici rezolutii pentru noul an.

E si normal. Mi se pare imposibil sa nu ma gandesc ce vreau sa fac atunci cand este vorba de un nou inceput. Si da, stiu ca nu e mare lucru si nimic nu se va schimba miraculos peste noapte, dar daca ne facem planuri si pentru o dimineata de luni, cum sa nu ne facem pentru un an nou?!

Sa privim un pic mai indulgenti credintele asa-zis pagane de purificare, de lepadare a ce a fost rau, de intampinare cu bucurie a noului. Copiii vecinilor pusca de dimineata pocnitori. Nu stiu de unde le-au cumparat si sper sa nu se raneasca nici unul, dar zgomotul facut de ei imi da sentiment de sarbatoare, siguranta, sentimentul alungarii spiritelor rele.

Si lasand la o parte chestii spirituale – pentru ca nu sunt intr-o faza a existentei de nebanuite profunzimi – sa vorbim despre ce vreau pentru urmatorul an.

Vreau sa citesc mai mult. Vreau sa am din nou acea disciplina a lecturii care ma ajuta sa topesc 5 carti pe saptamana. Acum sunt comoda si lenesa, citesc inainte sa atipesc si de obicei somnul ma cuprinde repede.

Vreau sa invat o limba straina.
Am stat si am cugetat un pic ce sa aleg. Germana a picat pentru ca reprezinta pentru mine o imensa necunoscuta imposibil de penetrat. Franceza mi-a trezit sentimente de cochetarie dulce, dar mi-am amintit ca si un liceu de filologie nu a reusit sa ma faca sa leg liber o fraza in aceasta limba. Si atunci m-am intors catre maghiara pentru ca in ultimul timp aceasta a fost limba straina de care am avut cel mai des nevoie si pe care nu o cunosc suficient de bine. Si pentru ca am deja baza si doar exercitiul imi lipseste (si imbogatirea vocabularului), am decis ca in acest an sa ma chinui cu ceva lectura in limba maghiara.

Din seria sanatata: vreau sa nu mai mananc (NIMIC!) dupa 6-7 seara (mi se pare imposibil de renuntat la midnight snack), vreau sa mananc mereu dimineata, sa beau 2 litri de apa, sa beau mai mult ceai (de plante) si mai putina cafea, sa nu uit sa imi iau vitaminele si sa profit din plin de noua mea asigurare de sanatate si sa imi fac toate analizele preventive.

Vreau sa fiu mai activa pe blog, sa comentez mai des si sa imi fac timp pentru postari.

Vreau sa descopar:
– bloguri culinare din cat mai multe tari (zilele acestea am descoperit o gramada de bloguri culinare din Polonia si sunt absolut extaziata!)
– bucataria traditionala a romanilor (tocmai am primit cadou minunata carte a lui Radu Anton Roman)
– bucataria traditionala din cat mai multe tari
– carti (beletristica) de care nu am auzit niciodata si care sa imi dezvaluie noi lumi.

Vreau sa invat sa fac prajituri si sa devin un maestru al aluaturilor :))!

….gata nu am idei acum. Si am de pregatit masa de Revelion! 😉